Leggings For Life

  De ultieme zorggids

  Leggings voor het leven

  Oké, misschien niet voor het leven. We weten dat niets voor eeuwig duurt. Maar we zijn hier voor je om je van alles te vertellen over hoe je je leggings langer heel kunt houden tot aan waar je je leggings kunt recyclen als het er de tijd voor is.

  Ga tot het uiterste

  Behandel je leggings met respect om samen jarenlang sportieve mijlpalen neer te zetten en mooie momenten te beleven. Laten we dit liefdesverhaal in stijl beginnen.

  • Was of lucht je leggings na je work-out om ze fris te houden. Als je ze in de wasmand laat liggen zorgt dat ervoor dat bacteriën en geurtjes kunnen blijven hangen, waar je moeilijk weer van afkomt.
  • Was ze koud en binnenstebuiten. Dan zullen ze schoner, frisser en langer nieuw blijven.
  • Maak geen gebruik van wasverzachter en kies voor wasmiddel in poedervorm. Gebruik de helft van de hoeveelheid die je normaal zou gebruiken — de zweetafvoerende vezels die je fris en droog houden wanneer je traint, voeren water af dat gebruikt wordt tijdens het uitspoelen. Minder is meer.
  • Wring ze niet uit. Houd ze in vorm door ze gelijk uit de wasmachine te laten drogen.

  Maak het duurzaam

  Kies wijs en draag je leggings zo lang als je kunt — een jaar extra gebruik vermindert de impact op de natuur met 20 tot 30%.

  Probeer onze Nike One Leggings, ze zijn gemaakt van ten minste 50% gerecycled polyester wat zorgt voor 30% minder koolstofuitstoot dan nieuw polyester. We redden jaarlijks gemiddeld 1 miljard plastic flessen van stortplaatsen en waterwegen en maken er garen van hoge kwaliteit van. Dit zorgt voor geweldige prestaties en minder impact.

  Wissel af

  Hoe goed je ook zorgt voor je leggings, de materialen zullen in de loop der tijd hun flexibiliteit en zweetafvoerende kwaliteiten verliezen. Compressieleggings staan onder nog meer druk omdat ze continu gerekt worden. Als ze beginnen te hangen en minder ondersteuning bieden tijdens zware work-outs, is het tijd om nog eens goed je favoriete leggings te heroverwegen.

  Tijd om afscheid te nemen?

  Geef je leggings een nieuw leven door ze te doneren aan een goed doel. Distributieprogramma's zullen je tenue meenemen en beschikbaar maken voor atleten die ze nodig hebben. Heb je ze echt helemaal versleten? Breng ze naar de kringloop of een punt waar ze gerecycled kunnen worden tot iets nieuws.