WAT IS HET RETOURBELEID VAN NIKE?

Wij ontwerpen onze schoenen en gear zodat jij je beste performance kunt neerzetten. Als je er niet tevreden mee bent, staan wij klaar om je te helpen. Als je artikelen op Nike.com koopt, heb je vanaf de leveringsdatum 30 dagen de tijd om je Nike of Hurley aankopen uit te proberen. Je kunt elk artikel (er zijn uitzonderingen) om welke reden dan ook binnen 30 dagen retourneren (of ruilen). Dit geldt zelfs voor gepersonaliseerde Nike By You sneakers. Er worden geen vragen gesteld en NikePlus members betalen geen verzendkosten. En na 30 dagen kun je de artikelen nog steeds retourneren als ze niet zijn gedragen en niet zijn gewassen.

Dus ga je gang, shop zonder zorgen en profiteer van de risicovrije proefperiode van 30 dagen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe retourneer ik een bestelling bij Nike.com?
Volg onze eenvoudige instructies om een bestelling bij Nike.com te retourneren. En vergeet niet dat NikePlus members de retourneringskosten altijd vergoed krijgen.

Kan ik mijn artikel(en) ruilen?
Ja, als je binnen 30 dagen besluit dat je het niet wilt hebben, kun je het artikel ruilen voor een andere maat of kleur.

Hoe kan ik artikelen retourneren die ik heb gekocht bij een Nike Store?
Neem de artikelen die je wilt retourneren, een geldig ID-bewijs en je bon gewoon mee naar een Nike Store.

  • Artikelen die bij een Nike Store zijn aangeschaft, kunnen bij dezelfde of een andere Nike Store worden geretourneerd.
  • Artikelen die je bij een Nike Partner Store of een geautoriseerde verkoper hebt gekocht, kunnen alleen worden geretourneerd bij de store waar je ze hebt gekocht. De retourneringsperiode kan per store verschillen.
  • Items die zijn aangeschaft bij een Nike By You studio kunnen alleen worden geretourneerd naar een studio.
  • Artikelen die zijn aangeschaft bij een Nike Clearance Store kunnen niet worden geretourneerd.
  • Neem contact op met het oorspronkelijke verkooppunt voor aanvullende informatie.

Hoe retourneer ik een defect product of een product met een productiefout?
Wij staan garant voor al onze schoenen en gear. Als je product defect is of een productiefout heeft, en het product meer dan 30 dagen geleden is geleverd, neem je contact met ons op voor hulp bij de retourzending. Defecte producten of producten met een productiefout kunnen binnen twee jaar na de datum van levering of van aankoop in de shop worden geretourneerd, mits je een geldig bewijs van aankoop kunt overleggen. Voor sommige producten gelden specifieke garanties. Lees het productlabel, het kaartje of de garantiekaart voor specifieke richtlijnen. Zie onze Hurley wetsuitgarantie voor retourneringsrichtlijnen voor Hurley wetsuits met een productiefout.

OVERIGE VOORWAARDEN

Producten die online zijn gekocht bij een Nike Partner Store kunnen alleen worden geretourneerd bij de store waar je de producten hebt gekocht of met het retourlabel dat in de verpakking zit.

Was dit antwoord nuttig?