Nike Air Max. Air Max Day

Nike Air Max Terrascape 90

Authenticiteit kun je niet faken. De Air Max 90 heeft geen bevestiging nodig omdat hij al decennia lang zijn originaliteit bewijst in een wereld die de hype overstijgt.

Het geheim is dat hij nooit stilstaat. De Air Max Terrascape 90 verlegt stilletjes de grenzen: hij bestaat voor minstens 20% van het gewicht uit gerecyclede materialen en heeft doorschijnende accenten gemaakt van Nike Grind rubber. Het OG Air Max 90 design is vernieuwd met urban en outdoor invloeden, allemaal ontworpen om een kleinere voetafdruk op de wereld achter te laten.

En de regels aanpassen en veranderen is net zo belangrijk voor muzikanten Loyle Carner en Arlo Parks. Net als de mentaliteit van Air, gelooft het duo in het verschil maken voor de volgende generatie, stap voor stap.

Nike Air Max. Air Max Day

Handen uit de mouwen

Loyle Carner is misschien bekend vanwege zijn bekroonde hits, maar zijn hart ligt bij de community.

Door gebruik te maken van zijn passie voor muziek, maakt Loyle muziek die de samenleving spiegelt, en hij hoopt dat die reflectie het verschil maakt. Een symbool van hoop dat genoeg potentie heeft om een verschil te maken.

Doe inspiratie op en volg Loyle op Instagram.

Nike Air Max. Air Max Day

Ontdek jouw waarheid

De bewuste aanpak van muzikant Arlo Park op het gebied van zelfliefde en expressie past bij de mentaliteit van Air. Door inspiratie te vinden door naar binnen te kijken, maakt ze van haar eerdere ervaringen eerlijke melodieën en lyrics die anderen aanmoedigen trouw te blijven aan zichzelf.

En haar muziek heeft een weg gevonden naar trouwe fans. Een community die ze meeneemt op haar reis, waar ter wereld ze ook speelt. Volg haar ongefilterde optimisme op Instagram voor een onmiddellijke boost positiviteit.

De evolutie van Air

De interessante cultuurgeschiedenis van Air Max

Welke sfeer hing er in de 'Air' toen deze Air Max iconen werden ontworpen? Kijk wat je kunt ontdekken.

Nike Air Max. Air Max Day

1987: Air Max 1

Nike designer Tinker Hatfield liet zich inspireren door de open architectuur van Parijs. Met een kleine opening in de middenzool van de Air Max 1 werd Nike Air voor het eerst zichtbaar.

Nike Air Max. Air Max Day

1990: Air Max 90

Door het opvallende zijvlak was de AM90 op eigen wijze revolutionair. De originele kleur 'Infrared' blijft bij elke nieuwe release een ware sensatie.

Nike Air Max. Air Max Day

1991: Air Max 180

De Air Max unit was groter — en liep onder de hele schoen door. Door het strakke design sprong de 180º Air demping direct in het oog.

Nike Air Max. Air Max Day
Nike Air Max. Air Max Day

1995: Air Max 95

Onze designers lieten zich inspireren door de lagen van de aardkorst. Zo ontstond de gebeeldhouwde look van de '95. Ook had deze Air Max voor het eerst zichtbare Air in de voorvoet.

1997: Air Max 97

De futuristisch ogende '97 was de eerste Air Max met volledige Nike Air demping. Verrassend genoeg vormden de natuurlijke kringen op het wateroppervlak de inspiratie voor dit design.

Nike Air Max. Air Max Day

1998: Air Max Plus

Door de Nike Air unit in verschillende delen te splitsen konden we ze stuk voor stuk verfijnen — dat noemden we Tuned Air. De eerste kleurencombinatie was geïnspireerd op de tropische lucht en wuivende palmbomen.

Nike Air Max. Air Max Day

2006: Air Max 360

De Air Max 360 was ons eerste design zonder foam: de schoen had alleen Max Air demping. Deze doorbraak betekende een nieuw tijdperk voor Air Max technologie.

Nike Air Max. Air Max Day

2015: Nike Air VaporMax

Tussen je voet en de demping zit alleen nog een dun laagje en daardoor loop je als het ware op wolken. Nike Air VaporMax is snel, flexibel, en niet te missen.

Nike Air Max. Air Max Day

2018: Air Max 270

Die fantastische hak met 270º zichtbaarheid maakt een historisch statement voor Air Max. Het lichtgewicht bovenwerk vormt zich rond je voet voor ultiem comfort.

Nike Air Max. Air Max Day

2019: Air Max 720

Ons nieuwste lid van de Air Max reeks stopt pure energie in een catwalkwaardig design met krachtige vering. De schoen heeft ook de hoogste Nike Air demping ooit. Voorlopig, tenminste.

Nike Air Max. Air Max Day