ACG Summering by Nani

  Welkom bij Summering

  "Zomer is altijd ergens een moment van rust." 

  —Nani Welch Keliihoomalu

  Nani Welch Keliihoomalu is een fotograaf en surfer uit Hawaii die het paradijs van de Stille Oceaan en de eilanden van Hawaii als haar speeltuin beschouwt. We hebben er een strandhanddoek bij gepakt om van Nani te leren wat haar thuis en zomeren of 'summering' betekent. Bekijk haar gids om het gevoel van het beste seizoen van de planeet echt te leren beleven.

  Foto's: Nani Welch Keliihoomalu

  ACG Summering by Nani

  Ontdek je inspiratie

  "De eerste inspiratie voor mijn creativiteit komt altijd van mijn thuis en Hawaii. En dat betekent automatisch buiten zijn. De meeste van mijn foto's zijn van mensen, maar altijd in de natuur en op locaties die zij hun thuis noemen — in de oceaan zelf of wanneer we gaan wandelen of naar het bos gaan. De natuur is altijd een bron van inspiratie."

  Minder nodig hebben. Meer voelen.

  "Zonnebrandcrème omdat we ons moeten beschermen. Ik heb altijd een camera bij me — of dat nu om te filmen is of mijn uitrusting voor onder water zodat ik overal kan fotograferen. En dan een pareo. Dat is een sarong. Dat zijn grotere stukken dunner materiaal dat je om je heen kunt wikkelen om jezelf af te drogen in plaats van een handdoek. Wat neem ik nog meer mee? Water. Dat is alles."

  ACG Summering by Nani

  Eet kreeft

  "Ik denk dat dit iets typisch Hawaïaans is, maar we nemen netten mee. Grote netten genaamd 'werpnetten'. Die gooi je uit bij het rif of aan de kust en op die manier kun je verschillende soorten rifvissen en zelfs krabben en kreeften vangen. Dat is belangrijk. Je neemt je hoofdlamp mee en gaat nachtvissen wanneer je op het strand kampeert."

  Leer de ukelele spelen

  "We gaan gewoon naar huis om buiten te zitten en dan hoor je minstens een van mijn ooms of tantes de ukelele spelen en zingen. En dat was voordat we meer toegang tot internet en tv hadden. Iedereen zong dan 's avonds mee en speelde een instrument."

  ACG Summering by Nani

  Ontspan

  "Zelfs als je een lastige tijd doormaakt, is het strand de beste plek om te ontspannen met je vrienden. Als ik het op de middelbare school even niet zag zitten, gingen mijn vrienden en ik naar het strand om onze harten te luchten. Een grote motivatie voor mij is het sociale aspect ervan en het zien van de mensen die belangrijk voor me zijn, zelfs als dat alleen mijn moeder of een van mijn vrienden is."

  Verdwaal, maar niet echt

  “Mijn vrienden maken altijd grapjes dat ik zo'n Hawaiiaans gevoel voor richting heb, want je kunt me midden in een bos droppen en ik kom eruit zonder te weten hoe, gewoon omdat er een aantal markeringen zijn in het bos. Je volgt een rivier stroomopwaarts de heuvels in en je weet dat er een waterval komt. Waar je ook bent, de zee kun je altijd vinden.”

  ACG Summering by Nani

  Eet fruit

  “Mango's zijn heerlijk. Zomerfruit is zo lekker. Het seizoen van mango's en lychees. Lychees zijn kleine vruchten die in trossen groeien. Je pelt ze en de binnenkant smaakt naar zoete meloen. Het lycheeseizoen is top, want als je buren ergens een boomgaard hebben, komen ze vaak met een enorme zak vol lychees. Je nodigt je vrienden uit en geniet er dan samen van. Gewoon aan tafel, de hele dag lychees pellen.”

  Drijf

  “Mijn favoriete moment van een zomerdag is zonsondergang, want de zon gaat wat later op de dag onder en de zee is dan zo rustig dat je gewoon kunt gaan zitten. Het is perfect, de beste tijd om in de zee te zwemmen. Want het water is zo warm. Het voelt als een bad. Je kunt gewoon lekker drijven en naar de prachtige lucht kijken. Ik snap wel dat mensen daarvoor naar Hawaii komen.”

  ACG Summering by Nani

  Word een strandganger

  “In de zomer gingen we elke dag naar het strand. Met onze ouders, met de ouders van vrienden of met een oom en tante, we gingen altijd zwemmen in de oceaan. En als je wat ouder was en er zelfstandig op uit trok, ging je op avontuur naar een waterval. Zomers staan dus altijd in het teken van water.”

  Wacht op jouw golf

  “Als ik ga surfen, vergeet ik al mijn zorgen. Dat klinkt erg cliché, maar ik word zo enthousiast als ik naar een surfspot ga waar de golven misschien al een tijdje niet zo goed waren en er is noordenwind of zo. Het was voor mij ook een manier om me sociaal verbonden te voelen met mijn familie.”

  ACG Summering by Nani