....
Grassroots Game Bahrain Ravens FC

Volkssport: Ravens FC uit Bahrein

Terwijl alle ogen gericht zijn op de teams die deze zomer aan het toernooi meedoen, praten wij met mensen over de hele wereld die voetballen in hun eigen buurt. In deze serie delen plaatselijke amateurclubs hun passie voor het voetballen en praten zij over de impact ervan op de gemeenschappen om hen heen. Als eerste praten we met de vrouwen van Ravens FC uit het koninkrijk Bahrein.

"Vrouwenvoetbal in Bahrein is altijd overschaduwd en werd over het hoofd gezien", vertelt een van de spelers van Ravens FC. Dat hield deze vrouwen niet tegen de voetbalschoenen aan te trekken. Juist door het veld op te gaan hopen ze vrouwensport op de kaart te zetten. Voor hen begint de ontwikkeling daarvan op lokaal niveau. En dit is nog maar de eerste stap.

Grassroots Game Bahrain Ravens FC

"Familiebanden worden niet alleen bepaald door je achternaam of bloedlijn, maar ook door betrokkenheid en liefde. Er zijn wanneer anderen je nodig hebben, elkaar nooit in de steek laten. De spelers van Ravens FC zijn voor mij echt familie."

– Rama Salem, 32, aanvoerder

"Helaas steunde mijn moeder me niet erg met voetballen toen ik jonger was. Ze was traditioneel en vond dat vrouwen stil, gereserveerd en bevallig moesten zijn. Ik denk vaak aan hoeveel beter ik had kunnen zijn als ik jonger was begonnen en had geleerd mijn passies te volgen."

– Linda Barbakos, 32, verdediger

Grassroots Game Bahrain Ravens FC

"De mannen binnen mijn voetbalkring geven heel veel steun. Veel van hen zijn coach of voormalig coach of vrienden met wie ik al jarenlang speel. Ik voel me nooit geïntimideerd om met hen of tegen hen te spelen. Ik weet heel zeker dat ik nooit de speler was geweest die ik nu ben als ik hen niet had gekend."

– Ashleigh Packer-Tannous, 34, middenvelder

Grassroots Game Bahrain Ravens FC

"Ik ben begonnen te spelen in de achtertuin van mijn opa, met mijn broertjes en neefjes. Ik herinner me dat mijn nichtjes wilden dat ik met hun poppen kwam spelen. Ik zei dan: 'Pas als de wedstrijd klaar is.'"

– Deem Al Aseeri, 33, verdediger

Grassroots Game Bahrain Ravens FC