Ga door naar content (druk op enter).
TOT WEL 50% KORTING

Het is zover: de seizoensopruiming. Shop

Nike Flyleather

  Nike Flyleather

  Nike Flyleather

  Wat is Nike Flyleather?

  Een technisch soort leer dat eruitziet, aanvoelt en ruikt als natuurlijk leer, gemaakt door ten minste 50% gerecyclede leervezels samen te voegen met synthetische vezels via een innovatief, wateraangedreven proces dat minder impact heeft op klimaatverandering in vergelijking met de productie van traditioneel volnerfleer.

  De grootste vooruitgang op het gebied van leer, sinds leer

  Nike Flyleather maakt gebruik van gerecyclede leervezels om een materiaal te creëren dat beter bestand is tegen slijtage en 40% lichter is dan volnerfleer. Deze leervezels zouden anders na het productieproces worden weggegooid.

  Nike Flyleather

  Weert afval van de vuilnisbelten

  Bij de traditionele productie van leren schoenen valt een deel van het leer op de vloer van de leerlooierij, wat uiteindelijk eindigt op de vuilnisbelt. We recyclen deze leervezels en creëren zo een materiaal dat afval uit de vuilnisbelt houdt.

  Ontdek de voordelen

  Nike Flyleather

  Licht

  Nike Flyleather is 40% lichter dan volnerfleer.

  Nike Flyleather

  Stevig

  Nike Flyleather is beter bestand tegen slijtage dan volnerfleer.

  Nike Flyleather

  Milieuvriendelijk

  Nike Flyleather heeft minder impact op klimaatverandering in vergelijking met traditioneel leer.

  Behind the Design

  Nike Flyleather

  De aanvankelijke inspiratie voor Nike Flyleather is ontstaan door de uitdaging om leer te ontwikkelen tot een modern performance-materiaal, zoals mesh en Flyknit. Het doel was om dit te doen en toch alle kenmerken van leer te behouden waar mensen gek op zijn, zoals de look, de feel en zelfs de geur.

  Nike Flyleather

  Een andere cruciale factor zat hem in de wens om de impact op het milieu die de productie van leer heeft te verkleinen. Hierbij worden niet alleen veel energie en chemicaliën gebruikt, maar het leidt ook tot veel restmateriaal. De missie was om niet alleen een modern soort technisch leer te creëren, maar vooral ook het productieproces te herzien om de hoeveelheid afval en de impact op het milieu te verminderen.

  "

  "Flyleather is Nike's meest duurzame, technisch geproduceerde leer."

  Bhupesh Dua, Director, Materials Technology bij Nike