....

Een geschiedenis van Mercurial

Voetbal is altijd al Cristiano's passie geweest. Van kind op Madeira met een droom tot icoon in de voetbalwereld: Cristiano's passie heeft hem een spectaculaire carrière bezorgd. Zolang hij deze mooie sport beoefent, wordt CR7's verhaal in Mercurial verteld.

A Mercurial Legacy

Chapter 1: Savage Beauty

De Savage Beauty Mercurial is de eerste van de zeven kenmerkende schoenmodellen en is gebaseerd op Ronaldo's vulkanische geboortestreek Madeira. Ronaldo groeide op te midden van de meest verwoestende krachten van de natuur, en zijn felle passie en explosieve vermogen op het veld zijn gevat in de levendige, zeskleurige graphic die van neus naar hak vloeit.

A Mercurial Legacy

Chapter 2: Natural Diamond

De Natural Diamond voetbalschoen staat voor het moment dat Ronaldo Madeira verliet met zijn droom om de beste van de wereld te worden. Het design van de schoen is een ode aan de weg die CR7 heeft afgelegd om zijn spel bij te schaven en te verfijnen, met een glimmend bovenwerk en een ruwe structuur op de hak die naar de neus toe glad wordt.

A Mercurial Legacy

Chapter 3: Discovery

Het derde model in deze serie is geïnspireerd op Ronaldo's performance in Lissabon op 6 augustus 2003. Door deze prestaties werd hij uitgeroepen tot een van de beste jonge talenten van Europa en kreeg hij de kans om naar Manchester en de Premier League over te stappen. De schoen viert dat moment met subtiele reflecterende stippen in hetzelfde golvende patroon als op de klassieke Chrome Mercurial Vapor, de schoen die Ronaldo droeg toen hij voor het eerst de aandacht van de wereld trok.

A Mercurial Legacy

Chapter 4: Forged For Greatness

De Forged for Greatness Mercurial is geïnspireerd op zijn tijd in Manchester en viert het moment waarop hij CR7 werd. De schoen vertegenwoordigt de vijf explosieve jaren in Engeland waarin hij het shirt met nummer 7 aantrok en zich van ruw talent ontpopte tot een icoon van wereldformaat. De kleurencombinatie is op gesmolten metaal geïnspireerd en weerspiegelt zijn transformatie met een Total Crimson zool en een metallic bovenwerk.

A Mercurial Legacy

Chapter 5: Cut To Brilliance

Na zijn recordtransfer heeft Ronaldo zijn spel in Madrid geperfectioneerd. Deze schoen viert de grootste momenten van zijn ongeëvenaarde carrière. Het gladde, fractale diamantpatroon op het bovenwerk is geïnspireerd op de eerste Mercurial die hij in Madrid droeg. Flyknit garen in verschillende kleuren en een coating met regenboogeffect op het bovenwerk bootsen het licht na dat door een diamant schijnt, en staan symbool voor Ronaldo's grensverleggende performances.

A Mercurial Legacy

Chapter 6: Born Leader

Het zesde hoofdstuk van CR7's schoenenserie vertelt hoe hij Portugal steeds weer naar de overwinning weet te leiden, of dat nu op het veld of vanaf de zijlijn is. De kleuren van deze speciale uitvoering van de Superfly 360 zijn gebaseerd op oude uittenues van Portugal en het patroon is afgeleid van een armillarium (hemelbol), geïnspireerd op het maritieme verleden van het land.

A Mercurial Legacy

Chapter 7: Built On Dreams

In 2008 trok Cristiano de eerste voetbalschoen met koolstofvezels aan. Hij sleepte er de Europese topprijs voor zijn club mee binnen. De Chapter 7 Mercurial is een eerbetoon aan het 190 gram wegende experiment in minimalisme, met een zwarte hak en een Swoosh die verwijzen naar de koolstofvezels in de originele Mercurial Vapor SL. Deze spelersschoen viert de droom die CR7 vanaf het prille begin heeft aangevuurd.

A Mercurial Legacy

Nike Mercurial Superfly 360 Elite CR7 FG

Voetbalschoen (stevige ondergrond)
205,97 €