Laatste update: 20 mei 2021

De nooitgestelde vragen

Asymmetrische borsten en herstel na operatie

Welkom bij de nooitgestelde vragen, waar we de vragen beantwoorden die je nooit durfde te stellen over borsten, sport-bh's en training.

Vandaag gaat het over twee onderwerpen waar we normaal niet genoeg over spreken: asymmetrische borsten (komt heel veel voor) en herstel na borstoperaties.

Is het normaal dat je ene borst groter is dan de andere (asymmetrisch)?

JA. Dat is heel normaal.

En voor wie het achterin nog niet heeft gehoord: het is volkomen normaal dat één borst groter is dan de andere. Sterker nog: het is zeldzamer wanneer beide borsten even groot zijn. Normaal gesproken zijn borsten asymmetrisch. Bij sommige vrouwen kan dit een hele cupmaat schelen. De vorm kan ook nog per borst anders zijn, omdat borsten groeien door wisselingen in vochthuishouding en bloedtoevoer.

Is het normaal dat je ene borst groter is dan de andere? | Nooitgestelde vragen
Is het normaal dat je ene borst groter is dan de andere? | Nooitgestelde vragen

We maken het vinden van een passende sport-bh makkelijk voor je, ook als je borsten elk een andere cupmaat hebben. Internationale maten lopen van small tot extra large en maken de juiste maat vinden extra makkelijk. Als de ene borst 34B is en de andere 34C, dan past een small bij beide perfect.

Borsten en je menstruatiecyclus

Borsten veranderen gedurende de maand van grootte en vorm, en daar zijn onze bh's op afgestemd. Zijn de veranderingen opeens erg groot, ga dan langs bij de huisarts. Bekijk de nooitgestelde vragen van vorige week en ontdek waarom een sport-bh dragen het beste is wat je voor je borsten kunt doen. Shop onze stijlen en vind de beste bh.

Is het normaal dat je ene borst groter is dan de andere? | Nooitgestelde vragen
Is het normaal dat je ene borst groter is dan de andere? | Nooitgestelde vragen

Kan ik na een borstoperatie een sport-bh dragen?

Wat is de beste bh?

Zodra je weer wil gaan trainen (en als je dokter het daarmee eens is) is het belangrijk dat je het gebied rond je borsten zoveel mogelijk steun biedt.

Daarom raden we een bh aan die gemiddelde (medium) tot complete (high) ondersteuning biedt, waardoor de beweging van de borsten het best in bedwang wordt gehouden. Een sport-bh van zacht materiaal draagt het prettigst in de periode van herstel.

Flyknit technologie zorgt voor modellen zonder naden, en materialen zoals Nike Dri-FIT houden je huid droog, zodat je nauwelijks last hebt van schuring. Bij borstimplantaten is adequate ondersteuning nodig voor zowel comfort als gezondheid, dus het is goed om een sport-bh te blijven dragen tijdens je training.

Bekijk onze nooitgestelde vragen om meer te weten te komen over alle veelgestelde vragen die je hebt over bh's, borsten en trainen.