Laatste update: 20 mei 2021

De nooitgestelde vragen

Zweet, schuurplekken en omhoogkruipende onderbanden

Welkom bij de nooitgestelde vragen, waar we de vragen beantwoorden die je nooit durfde te stellen over borsten, sport-bh's en training.

Vandaag gaan we het hebben over een aantal irritaties die we allemaal wel kennen, en beantwoorden we de volgende vragen:
1. Wat kan ik doen aan zweet onder mijn borsten?
2. Waarom schuurt mijn sport-bh?
3. Waarom klimt mijn bh aan de achterkant omhoog?

Hoe zit het met borstzweet? Wat kan ik doen om het te voorkomen?

We gaan dieper in op borsten, zweet en de lastige relatie daartussen. Ja, het komt voor en ja, alle vrouwen hebben er last van, zelfs degenen die er niet graag over praten.

How To Deal with Underboob Sweat | NAQs
How To Deal with Underboob Sweat | NAQs
How To Deal with Underboob Sweat | NAQs

De zweetfactor

Het is mooi om te zien dat steeds meer vrouwen hun borstzweet zien als bewijs van een goede work-out. Maar we weten ook dat het vies kan aanvoelen en dat zweetplekken in de onderband van je bh kunnen leiden tot de opbouw van bacteriën, met wrijving of uitslag als gevolg.

Om dit tegen te gaan, hebben we de UltraBreathe collectie gelanceerd in stijlen met lichte, medium en complete ondersteuning. Deze ventileren 30% beter dan onze andere bh's, wat betekent dat de lucht door de stof kan gaan en je dat irritante zweet vaarwel kunt zeggen. Het mesh design zorgt ervoor dat de stof supersnel droogt en de inkepingen zorgen voor ventilatie bij je borsten.

Als je de nooitgestelde vragen van vorige week hebt gemist over sport-bh's en waarom je borsten pijn kunnen doen tijdens het trainen, kun je ze hieronder terugkijken. Bekijk onze collectie sport-bh's die zijn ontworpen om borstzweet te verminderen.

How To Deal with Underboob Sweat | NAQs

2. Waarom schuurt mijn sport-bh?

Je bent niet de enige die last heeft van wrijving bij het sporten. En niemand vindt het prettig. Van sporten ga je zweten, en als je zweet ontstaat er wrijving. We leggen je uit hoe dat komt en wat je kunt doen om dit zo goed mogelijk tegen te gaan.

Perfecte pasvorm

Huidirritatie kan je comfort en zelfvertrouwen enorm in de weg staan. Bij een marathon, een HIIT-work-out of elke sport met repeterende elementen kun je er last van krijgen. Maar je lost dat grotendeels op met een goed passende bh.

Een te strakke bh snijdt in de huid en kan wrijving veroorzaken terwijl je beweegt. De onderkant van je bh moet strak genoeg zitten om je te ondersteunen, zonder beklemmend te voelen. Bij een te grote bh die niet als 'tweede huid' voelt kan het materiaal ook gaan schuren. Probeer een bh altijd eerst uit. Met een perfecte pasvorm kun je optimaal presteren en behoort wrijving tot het verleden. Kies dus verstandig en vind de bh die precies past.

Heb je wel eens last van borstzweet, bekijk dan ook de nooitgestelde vragen van vorige week. Ontdek onze selectie sport-bh's die zijn ontworpen om met een goed gevoel het beste uit jezelf te halen.

How To Deal with Underboob Sweat | NAQs

3. Waarom kruipt mijn bh altijd omhoog?

We hebben allemaal wel eens iemand gezien bij wie de achterkant van de onderband te ver omhoog was gekropen. Dat is een teken van een slechte pasvorm die schadelijk kan zijn voor je borsten. Laten we het er eens over hebben.

Check de pasvorm

Dit veelvoorkomende probleem wordt veroorzaakt doordat je bh niet goed past. Een sport-bh die omhoog kruipt, kan de huid op je rug omhoog duwen. En, het klinkt misschien gek, dat betekent dat je een maatje kleiner nodig hebt.

Een te losse onderband kruipt op doordat het gewicht van je borsten de band van voren naar beneden trekt en van achteren omhoog. Een nauwsluitendere bh zorgt ervoor dat de band niet meer opkruipt en beter steunt.

Meet de omvang van je borstkas om te bepalen wat jouw maat is. Meet je omvang vlak onder je borsten, terwijl je normaal blijft ademhalen. Dit is de maat voor je bh-band. Als je het idee hebt dat dit getal niet klopt, probeer dan ook een maatje groter en een maatje kleiner, om erachter te komen wat het beste zit.

Met een bh die goed op je lichaam aansluit voel je je prettig en presteer je op je best. Je krijgt van ons 30 dagen de tijd om je bh te testen. Zit hij niet zoals je wilt? Stuur 'm dan terug.

Bekijk onze andere nooitgestelde vragen voor antwoorden op vragen die je hebt over bh's, borsten en training.

Voor het eerst gepubliceerd: 31 maart 2021