Members krijgen gratis verzending en kunnen binnen 30 dagen gratis retourneren. Join us Meer info

Studenten krijgen nu 10% korting

SPORTS BRAS | NAQS | NIKE.COM | ARTICLE PAGE 1

Laatste update: May 25, 2021

De nooitgestelde vragen

Sport-bh's & borstpijn

Welkom bij de nooitgestelde vragen, waar we de vragen beantwoorden die je nooit durfde te stellen over borsten, sport-bh's en training.

Vandaag krijg je antwoord op twee van de meest gestelde vragen:

1. Waarom doen mijn borsten pijn wanneer ik train?

2. Waarom zou ik een sport-bh dragen?

1. Waarom doen mijn borsten pijn wanneer ik train?

Ben je ooit wel eens naar de bus gerend en moest je met je handen je borsten vasthouden om te voorkomen dat ze pijn deden? Lees dan de nooitgestelde vraag over borsten en sport-bh's van deze week.

Borsten kunnen tijdens trainingen pijn doen omdat ze dan intenser bewegen dan tijdens dagelijkse activiteiten.

Als je niet de juiste sport-bh hebt, kan die beweging onplezierig aanvoelen, zeker als het borstweefsel en de tepels gevoelig zijn. Bovendien passen we onze houding vaak aan om beweging te minimaliseren, en dat kan rugpijn veroorzaken.

Vind de juiste sport-bh die je volledig ondersteunt zodat je je work-outs kunt doen zonder dat je last van je borsten hebt.

Wat is voor mij de juiste ondersteuning?

Stel jezelf twee vragen om daarachter te komen: 'Welke maat heb ik?' en 'Wat voor training doe ik?'

Hardlopen veroorzaakt veel beweging van de borsten. Draag daarom een sport-bh met complete ondersteuning als je gaat joggen of sprinten. Een sport-bh met minder ondersteuning (of helemaal geen sport-bh) kan onherstelbare weefselschade veroorzaken en je tempo vertragen.

Alle borsten zijn verschillend. Hoe zwaarder of groter ze zijn, hoe meer ze bewegen en ondersteuning nodig hebben, zelfs bij work-outs met een lage intensiteit zoals yoga.

Als je een grotere buste hebt, probeer dan de Rival of de Alpha. Deze sport-bh kun je op de rug verstellen voor een beter passende band en bij de schouders voor een compressie die comfortabel aanvoelt wanneer je in beweging bent.

Als je een kleinere buste hebt, kun je kiezen voor een ventilerende bh met lichte ondersteuning voor work-outs met een lage intensiteit, zoals de Indy bh.

Wanneer je de juiste ondersteuning hebt gevonden, moet je de pasvorm bepalen. De juiste sport-bh minimaliseert beweging van de borsten, zodat je geconcentreerd, pijnvrij en scherp blijft.

Why Wear A Sports Bra? | NAQs
Why Wear A Sports Bra? | NAQs

Menstruatiecyclus en groeispurts

Onze borsten kunnen supergevoelig zijn tijdens de menstruatiecyclus. Kijk dus niet raar op als je borsten op sommige momenten in de maand pijnlijker zijn.

Borsten die nog groeien, kunnen ook pijnlijk zijn. Als je in de pubertijd of zwanger bent, is dat normaal. Maar als je borsten heel zwaar aanvoelen, kan de juiste sport-bh wonderen doen.

Bekijk de nooitgestelde vragen van vorige week als je meer wilt weten over sport-bh's en plastische chirurgie.

Waarom zou ik een sport-bh dragen?

Why Wear A Sports Bra? | NAQs
Why Wear A Sports Bra? | NAQs

Zo min mogelijk beweging

Een sport-bh zorgt dat je borsten minder bewegen. Bewegende borsten kunnen tijdens trainingen pijn veroorzaken. Dat leidt je niet alleen af van de sport die je doet, maar kan ook je borstweefsel beschadigen, rugpijn veroorzaken en demotiveren.

Onze technologie helpt je om dat allemaal te voorkomen

In ons bh-lab hebben we sport-bh's ontwikkeld die je helpen om optimaal te presteren als atleet*. Maar alleen als je de juiste maat gebruikt. Een goed passende bh met de juiste technologie biedt de juiste ondersteuning om zonder afleiding te kunnen presteren.

Laten we precies kijken wat er in een Nike sport-bh zit en wat ze zo comfortabel maakt:

- Nike Dri-FIT technologie voert zweet weg van je huid om je te helpen droog en comfortabel te blijven.

- UltraBreathe mesh materiaal voelt bijna gewichtloos aan en zorgt voor een maximale luchtcirculatie, wat je helpt om koel te blijven.

- Flyknit technologie is ventilerend, flexibel en ondersteunend. Het weefsel bestaat uit één stuk. Het is daardoor licht en naadloos.

Als je ooit last hebt gehad van zweet, warmte en irritatie, zul je meer baat hebben bij de juiste sport-bh dan je ooit had kunnen vermoeden.

Vergeet niet dat je 30 dagen hebt om je bh te testen. Als hij je niet bevalt, kun je hem terugsturen — zonder gedoe.

Lees ook de andere nooitgestelde vragen voor antwoorden op andere vragen die je had over bh's, borsten en training.