Duurzame materialen

FFF (herenelftal) 2024/25 Match Thuis

Nike Dri-FIT ADV authentiek voetbalshirt voor kids

€ 129,99

Duurzame materialen

FFF (herenelftal) 2024/25 Match Thuis

Nike Dri-FIT ADV authentiek voetbalshirt voor kids

€ 129,99

Het FFF 2024/25 thuistenue is geïnspireerd op de klassieke Franse voetbalshirts uit de jaren 60 en viert tegelijkertijd de levendige en diverse cultuur van het land. De oversized haan op de borst en de Franse driekleur laten er geen twijfel over bestaan welk land dit shirt vertegenwoordigt.

  • Weergegeven kleur: Bright Blue/University Red/Wit
  • Stijl: FJ1528-452

Zo wordt het gemaakt

  • Het gerecyclede polyester dat wordt gebruikt in Nike producten begint als gerecyclede plastic flessen. De flessen worden schoongemaakt, tot vlokken versnipperd en in pellets omgezet. Van die pellets wordt nieuw garen van hoge kwaliteit gesponnen dat we in onze producten gebruiken voor optimale performance en verminderde belasting van het milieu.
  • Het recyclen van polyester leidt niet alleen tot minder restafval, maar er wordt bij dit proces ook tot 30% minder CO2 uitgestoten dan bij de productie van nieuw polyester. Nike haalt jaarlijks gemiddeld 1 miljard plastic flessen van stortplaatsen en waterwegen.
  • Lees hier meer over ons project Move to Zero, waarbij we werken aan een CO2-neutraal en afvalvrij productieproces. We willen producten ontwerpen met duurzaamheid in ons achterhoofd om zo de toekomst te beschermen van de wereld waar we wonen en spelen.