LeBron 15

LeBron 15

For the unbreakable

De combinatie van gloednieuw BattleKnit materiaal en krachtige demping voldoet aan de eisen van ongelofelijk explosieve spelers.

LeBron 15

LeBron 15
LeBron 15

BattleKnit

Gloednieuwe BattleKnit, een ultralicht type Flyknit materiaal dat speciaal is ontwikkeld voor LeBron, zorgt voor stretch, ondersteuning en een flexibel maar omsloten gevoel.

LeBron 15

Past als een sok

Een volledige binnensleeve biedt een aansluitende pasvorm en het gevoel van een sok. En een elastische kraag zorgt voor flexibele ondersteuning rond de enkel. De kraag maakt ook het aan- en uittrekken van de schoen eenvoudig.

LeBron 15

Zoom en Max gecombineerd

Dit is de eerste keer dat Nike Zoom Air en Max Air beide gebruikt zijn in een basketbalschoen. De combinatie maakt harde landingen zachter en zorgt ervoor dat krachtige spelers snel kunnen bewegen.

Het verhaal achter het design

LeBron 15

Nike designer Jason Petrie werkt al meer dan tien jaar met LeBron James samen. Ze hebben een bijna telepathische band. Toen het tijd werd om de vijftiende schoen van LeBron te conceptualiseren, gingen ze op zoek naar een agressieve, stijlvolle en moderne, maar toch klassieke stijl. Op sommige punten speelden ze op veilig, maar tegelijkertijd verlegden ze op andere punten de grenzen. Hier bespreekt Petrie de nuances van de LeBron 15.

LeBron 15

Gemaakt voor LeBron

Toen Petrie en zijn team een vroege versie van Flyknit aan LeBron lieten zien, vond hij het te gek. Maar de bijna 120 kilo zware reus was er niet van overtuigd dat het stevig genoeg was. Hij had iets sterkers nodig. En dus ging het Knit Innovation Team van Nike op een volledig nieuwe manier met het materiaal aan de slag. Het team wilde dat LeBron stevig in zijn schoenen zou staan, maar ook vrij kon bewegen en snel kon reageren. Het resultaat: BattleKnit. "Elk deel van de schoen biedt de bescherming, stretch en performance die we voor ogen hadden", zegt Petrie. "Het is een alles-in-een-pakket."

LeBron 15

Duo van dempingssystemen

De LeBron 15 heeft ook een gloednieuw dempingssysteem dat speciaal is ontwikkeld voor explosieve spelers zoals LeBron: een combinatie van Max Air en Nike Zoom Air. "LeBron is dol op Max Air", zegt Petrie. En dankzij deze combinatie kan hij op volle kracht rennen en springen, hard neerkomen en weer een andere kant op sprinten. En bij elke stap schiet hij vooruit. Petrie zegt, "Het biedt alles wat je van Zoom Air verwacht, met het comfort van Max Air."