Kobe A.D

Kobe A.D.

Lichtgewicht wendbaarheid. Legendarische aanval.

De nieuwste schoen van Kobe is een eerbetoon aan zijn Mamba Mentality. Deze mentaliteit leeft voort bij spelers die alles op alles willen zetten om hun grenzen te verleggen.

Kobe A.D.

Kobe A.D
Kobe A.D

"

'Mamba mentality' is een constante zoektocht naar antwoorden. Het gaat om die eindeloze nieuwsgierigheid en de wil om beter te zijn, om dingen uit te zoeken...over het eindresultaat maak je je geen zorgen.

Kobe Bryant

Kobe A.D

Licht en ondersteunend

Lichte, ultradunne en meerlaagse mesh die stevig is en ondersteuning biedt.

Kobe A.D

Responsieve demping

Lunarlon foam is gecombineerd met Nike Zoom Air voor zachte, responsieve demping die voor comfort zorgt.

Kobe A.D

Uitstekende grip

Speciaal ontworpen zool voor ultieme grip om snel te kunnen bewegen en van richting te kunnen veranderen.

Het verhaal achter het design

Het leven na basketbal

"Kobe Bryant markeerde zijn vertrek uit het basketbal in 2016 met de Kobe A.D., als verwijzing naar een jaar van groei en transformatie voor de 18-voudige All-Star. Dit jaar komt hij met een vernieuwd design dat gebaseerd is op zijn loopbaan na het basketbal. We spraken met Senior Product Line Manager Tony Grosso en Senior Innovation Designer Ross Klein om een glimp op te vangen van het designproces van de Kobe A.D."

Kobe A.D

Verborgen ondersteuning

Kobe's schoenen waren altijd gericht op performance. Om de Kobe A.D. te voorzien van uitzonderlijke ondersteuning putte hij inspiratie uit de animatronics die je ziet in pretparken, waarbij de performance-elementen subtiel achter de buitenkant zitten. "Aanvankelijk hadden we Dynamic Flywire op de bovenkant, waardoor het er heel skeletachtig uitzag", vertelt Grosso. "Maar Kobe wilde graag een verborgen ondersteuningselement. Daarom hebben we Flywire gebruikt voor sterkte en daarop een synthetische toplaag aangebracht."

Kobe A.D

Beweging in de voorvoet

Als speler maakte Kobe gebruik van snelle wendingen, zijwaartse bewegingen en schijnbewegingen om verdedigers te verrassen. De Kobe A.D. is zorgvuldig ontworpen voor de plotselinge versnelling die hij gebruikte om de wedstrijd te winnen. "In de voorvoet zitten microgroeven die helemaal doorlopen", vertelt Grosso. "Daardoor kan de voet spreiden, zodat de schoen de bewegingen van je voet kan volgen."