KD 10

KD10

Always x All Ways

De KD10 is net zo veelzijdig en responsief als KD zelf.

KD 10

KD10

De tiende schoen van Kevin Durant is net zo veelzijdig en responsief als KD zelf en is altijd klaar voor de wedstrijd. Zones van Flyknit zorgen voor ventilatie en stretch, en de Nike Zoom Air demping laat energie terugveren naar je voet voor ultieme responsiviteit.

KD 10

Nauwsluitend en comfortabel

Lichte zones van Flyknit zorgen voor ventilatie, stretch en ondersteuning.

KD 10

Aanpasbare omsluiting

Extra grote veters omhullen beide zijden van je voet voor ondersteuning wanneer je die nodig hebt.

KD 10

Responsieve demping

Nike Zoom Air units geven bij impact energie terug aan je voet voor ultieme responsiviteit.

KD 10

"Innovatief, stijlvol en comfortabel. Heel comfortabel. Toen ik ze voor de eerste keer aantrok, voelde het alsof ik er al jaren in speelde. Alsof ik ze al had ingelopen."

Kevin Durant

Het verhaal achter het design

Viering van een decennium

Het is tien jaar geleden dat Kevin Durant zich aansloot bij de Nike familie. Terwijl hij op en buiten het veld volwassener is geworden, hebben zijn schoenen zich ook verder ontwikkeld, en is de samenwerking met het Nike team ook doorgegroeid. Vandaag de dag is hij onderdeel van het proces, van start tot finish. Hij werkt aan ieder detail om prestaties op het veld te verbeteren en om unieke verhalen te vertellen via kleuren en graphics. "Deze samenwerking met Nike aan mijn tiende schoen... het is een droom die uitkomt", zegt KD.

KD 10

Ingelopen gevoel

Innovatief. Stijlvol. Comfortabel. Dat zijn de woorden die KD gebruikt om de KD 10 te beschrijven. "Toen ik ze voor de eerste keer aantrok, voelde het alsof ik ze al vaak had aangehad", zegt hij. Dat is het werk van de zachte, stretchende Flyknit. Het is precies waar KD op hoopte voor zijn tiende schoen. Door de structuur van de Flyknit garens te perfectioneren, waren Nike designer Leo Chang en zijn team in staat om een nauwsluitende, comfortabele pasvorm te maken die uitzette en samentrok rondom de voet van KD: net als een sok, maar dan sterker.

KD 10

Opvallende schoenveters

Maar KD heeft meer nodig dan alleen de als een sok aanvoelende ondersteuning van Flyknit om zijn maat 55 te omsluiten. Chang ontwierp daarom een uniek vetersysteem. De grote veters zijn wijd en laag verspreid om KD het gevoel te geven ingesloten te zijn rondom de middenzool. "Het is de juiste balans tussen esthetiek, stijl en functionaliteit", zegt Chang. Met opvallende vlakken van knit tussen de veters en meerdere manieren om de veters te stylen, kun je de schoen dragen tijdens de wedstrijd, maar ook buiten het veld.

KD 10