PG 1

PG 1

Fel spel overal op het veld

Ontworpen om de meest veelzijdige spelers moeiteloos te laten overschakelen van aanval naar verdediging, van de aftrap tot het laatste fluitsignaal.

PG 1

PG 1

Als je wilt spelen zoals Paul George, moet je het klappen van de zweep kennen en je in elke situatie of positie op je gemak voelen. De PG1 is gemaakt met dat idee in gedachten en is daarom voorzien van responsieve demping, is nauwsluitend en stabiel en biedt ultiem, zacht comfort voor fel spel overal op het veld.

PG 1

Nauwsluitend en stabiel

Een riempje op de voorvoet met Flywire technologie biedt stabiliteit en het vermogen om soepel in elke richting te kunnen bewegen.

PG 1

Optimaal comfort

Een volledige binnensleeve en een zachte inlegzool staan garant voor uitzonderlijk comfort tijdens de hele wedstrijd.

PG 1

Responsieve demping

Directe demping met Nike Zoom Air zorgt voor een responsieve ervaring zodat je op ieder moment in actie kunt komen.

PG 1

"

Ik vind het strakke, omsloten gevoel fantastisch. Wanneer je de schoen aantrekt, voel je de aansluitende pasvorm meteen. Het bandje over de voorvoet zorgt bovendien voor nog meer omsluiting.

Paul George

Het verhaal achter het design

De visie

Jaren geleden kwam Paul George bij het Nike designteam aanzetten met een schets van zijn ideale schoen. Hij wilde een nauwsluitende pasvorm, zacht comfort en een unieke stijl die altijd goed uitziet, of je nu op of naast het veld staat. Na onvermoeibaar elk detail te hebben bestudeerd brachten PG en het Nike designteam zijn visie tot leven — en tijdens dat proces ontdekten ze nieuwe, innovatieve manieren om zijn ongelofelijke veelzijdigheid aan beide uiteinden van het speelveld niet alleen te ondersteunen, maar zelfs te verrijken.

PG 1

'Out-of-the-box' comfort

Nadat ze begrepen dat PG schoenen droeg die een halve maat te klein waren, ging het Nike designteam aan de slag om een schoen te maken met de gewenste nauwsluitende pasvorm, maar met meer comfort. Ze begonnen met PG's oorspronkelijke concept met een bandje over de voorvoet en voegden daar ultralichte en supersterke Flywire kabels aan toe om de elasticiteit en ondersteuning zo veel mogelijk te perfectioneren. Hiermee kon de meer dan twee meter lange swingman in alle richtingen bewegen en snel stoppen en starten. Verder maakten ze de inlegzool dikker, wat zorgde voor aangenaam comfort vanaf het eerste moment. "Je pakt de schoen op, trekt hem aan en hij voelt meteen fantastisch", zegt Tony Hardman.

PG 1

Maak het persoonlijk

Wanneer Paul George niet op het veld staat, kun je hem waarschijnlijk vinden bij het meer, met een vishengel in zijn hand. "Hij heeft die twee kanten in zich", zegt Hardman. Het was voor PG belangrijk om zijn hobby's en belangrijkste ervaringen op te nemen in het design. Daarom heeft het team subtiele, op vissen geïnspireerde details, de geboortedatum van zijn dochter en de netnummers van Palmdale en Indiana toegevoegd. Op de rechterschoen zit zelfs een streep die lijkt op een titanium staaf, verwijzend naar zijn blessure uit 2014 en de moedige weg naar herstel. Het strakke suède symboliseert zijn premium stijl buiten het veld.

PG 1