Maak kennis met Asa Mohammed

  Dans kan de wereld veranderen

  In haar jeugd had Asa Mohammed moeite om zich te uiten. Ze had woede en wrok in zich, maar wist niet wat ze daarmee moest — totdat ze dans ontdekte.

  Ze nam als kind danslessen en probeerde diverse stijlen, van ballet tot hiphop, maar pas in The Movement Factory, een dansstudio in de Londense wijk Peckham, vond ze een thuis om haar kunst verder te ontdekken. Daar besefte ze dat ze anderen ook kon helpen om manieren te vinden om zich te uiten.

  "Ik heb genoeg meegemaakt om te weten dat ik andere mensen kan helpen door middel van beweging", aldus Asa.

  De gave van Asa viel op bij Leanne Pero, oprichter van The Movement Factory, die haar vroeg om eens te proberen zelf les te geven. "Asa is geweldig en blijft met beide benen op de grond staan. Dit is haar basis, dit is haar ding. Dus toen de kans zich voordeed, hoefde ze er niet over na te denken", aldus Leanne.

  Asa is volledig in haar element als instructeur en krijgt met elke sessie meer zelfvertrouwen. "Als je geniet van wat je doet, gaat het vanzelf", zegt ze.

  Wat begon als inloopsessies waar Asa en haar vrienden dansroutines oefenden, zijn nu volgeboekte lessen. Leerlingen zeggen dat ze van Asa's lessen houden omdat ze hen meer biedt dan nieuwe bewegingen om te leren of routines om in te studeren. De leerlingen kunnen hun hart komen luchten als de druk van school hen te veel wordt, advies inwinnen over hun thuissituatie en leren steviger in hun schoenen te staan.

  "

  "Voor mij was dans een manier om mijn gevoelens kwijt te kunnen, om uit te kunnen drukken wat ik doormaakte.

  Asa Mohammed,
  dansinstructeur

  "Je weet nooit waar ze behoefte aan hebben", zegt Asa. "Misschien hebben ze iemand nodig om mee te praten en dan ben ik er voor ze. Of misschien moeten ze iets juist verwerken door middel van dans."

  Asa beschouwt The Movement Factory niet alleen als een studio of een reeks lessen om af te werken. Het is een veilige omgeving, beschermd tegen de negativiteit van de buitenwereld, een gemeenschap waar iedereen welkom is en waar kinderen zichzelf kunnen zijn.

  "Er wordt tegenwoordig zo veel van ons gevraagd. Wij kunnen dat lichtpuntje zijn dat deze wereld nodig heeft, door onze beweging."

  Gerelateerde verhalen

  Strijden voor inclusie: Dulce Orihuela

  Strijden voor inclusie: Dulce Orihuela

  Het veld is voor de meiden: Sally Nnamani

  Het veld is voor de meiden: Sally Nnamani