Onmoet de vrouwen van FC Barcelona

Samen sneller: FC Barcelona Femení

FC Barcelona Femení groeit in rap tempo uit tot absolute topploeg. De speelsters weten dat ze elkaar nodig hebben om een nog hoger niveau aan te tikken, ook al weten ze dat hetgeen waarnaar ze streven altijd nét buiten bereik blijft.

"Onze winnaarsmentaliteit komt voort uit ons streven naar perfectie, terwijl we weten dat perfectie niet bestaat", aldus reserveaanvoerder Alexia Putellas. "Er zijn altijd dingen die beter kunnen."

Daarom staat FC Barcelona Femení dag na dag op het trainingsveld: om beter te worden, met elkaar. Lees hoe de elite traint om titels te veroveren.

"Je krijgt zelf ook meer energie als je ziet dat je teamgenoten het goed doen. Zelfs tijdens de training wil iedereen van elkaar winnen. Alles is immers een wedstrijd voor ons."

Asisat Oshoala
Speelster van FC Barcelona Femení

Onmoet de vrouwen van FC Barcelona

Maak kennis met Asisat

Als topspits Asisat Oshoala traint, is ze niet alleen bezig met haar afronding of haar sprintsnelheid, maar ook met haar teamgenoten. Ze stelt hen op hun gemak en zorgt dat ze ook het beste uit hunzelf halen.

"Ik vind het heel belangrijk om ook je teamgenoten te helpen beter te worden. Je moet ze altijd aanmoedigen. Soms zit het ze even niet mee en maken ze fouten", aldus Asisat. "Het is belangrijk om ze dan een hart onder de riem te steken zodat ze er weer bovenop komen."

Onmoet de vrouwen van FC Barcelona

Maak kennis met Alexia

Iemand die al geruime tijd bij de club rondloopt is Alexia Putellas. Ze is een voorbeeld voor de rest bij elke training. Als geboren Catalaanse is haar met de paplepel ingegoten waar FC Barcelona Femení voor staat: samen winnen, in stijl. Wat haar betreft is trainen het beste middel om het seizoen als kampioen af te sluiten, en zelfs nog meer te bereiken.

"De weg die we elke dag bewandelen, bewandelen we om iets groots te bereiken: een poging om geschiedenis te schrijven. Dat is de reden dat we elke dag trainen."

Onmoet de vrouwen van FC Barcelona
Onmoet de vrouwen van FC Barcelona

"Ik put kracht uit het harde werk van mijn teamgenoten en hun geweldige vaardigheden als voetballers, en natuurlijk ook als mensen."

Caroline Graham Hansen
Speelster van FC Barcelona Femení

Onmoet de vrouwen van FC Barcelona

Maak kennis met Caroline

Dankzij de hechte sfeer binnen het team kon vleugelspeler Caroline Graham Hansen zich snel aanpassen aan het moordende speltempo en de visie van de club. En dat begon allemaal op het trainingsveld.

"Elke training hier is enorm zwaar, maar dat maakt het ook leuk. Zo kweek je een winnaarsmentaliteit bij de groep", aldus Caroline. "Tijdens wedstrijden weet je dat je gaat winnen als je gewoon doet wat je op de training ook doet."

Onmoet de vrouwen van FC Barcelona

Maak kennis met Patri

Patri Guijarro is een van de jongere spelers in het eerste elftal van FC Barcelona Femení, maar ze is nu al vierde reserveaanvoerder. Ze heeft al kampioenschappen beleefd met de club, maar weet ook hoe het is als het allemaal even tegenzit. Dan zet ze de schouders eronder.

"Een van de belangrijkste lessen die ik bij Barcelona heb geleerd is om als eenheid te spelen en nederig te blijven", zegt ze over vooruitgang boeken als een team. "We gaan elke wedstrijd met dezelfde instelling in."

Van die wedstrijdmentaliteit heeft ze ook baat bij de training. "We trainen meer dan dat we wedstrijden spelen", aldus Patri. "Maar je moet zorgen dat je tijdens de training niet op de automatische piloot voetbalt. Je moet elke dag willen bijleren en beter willen worden."

Onmoet de vrouwen van FC Barcelona
Onmoet de vrouwen van FC Barcelona