Innovatie

Space Hippie

PROTOTYPEN

Het Space Hippie team laat zien hoe ze prototypen gebruiken om op een snelle manier te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

We wisten dat we de dingen moesten doen als nooit tevoren om de mogelijkheden in de levenscyclus van onze producten verder te ontwikkelen. Dat hebben we gedaan door te voorkomen dat onze restmaterialen op de vuilstort en in waterwegen terechtkomen, garen te spinnen van gerecyclede materialen en van productieafval nieuwe schoenen te maken. Dat proces is ontstaan in de Nike Innovation Kitchen, waar we samen te gekke, nieuwe concepten hebben ontworpen en uit onze comfortzone zijn gestapt.

We zijn prototypen gaan maken van schetsen om het coole idee van Space Hippie om te zetten in een geweldige schoen voor onze voeten. We ontdekten nieuwe manieren van design voor een nieuwe wereld. We voelden ons net gestoorde wetenschappers in een futuristisch lab.

We werkten samen met Bill Bowerman, die we tot de originele Space Hippie hebben uitgeroepen door zijn spontane doe-het-zelf-ontwerpideeën, zoals rubber in wafelijzers gieten. In deze fase van het proces hebben we de gekste ideeën bedacht en bekeken hoe die in het echt zouden functioneren. Zo is uiteindelijk elk Space Hippie model gemaakt van 25-50% gerecyclede materialen.

Space Hippie prototypes

Nike streeft naar CO2-neutrale en afvalvrije productie om zo de toekomst van sport te beschermen.

Space Hippie prototypes

Nike streeft naar CO2-neutrale en afvalvrije productie om zo de toekomst van sport te beschermen.

Blijf lezen

Space Hippie prototypes

Space Hippie

Van afval tot Space Hippie