Innovatie

Space Hippie

FROM TRASH TO SPACE HIPPIE

Het Space Hippie team leerde te werken met het onbekende terwijl ze het design van deze gamechanger ontwierpen.

Onze missie was eenvoudig: maak een schoen met de laagste koolstofvoetafdruk tot nu toe. Hoe? We gebruikten afval om de schoen te maken. Ieder design van de Space Hippie bevat ongeveer 25-50% gerecycled afval. Mensen zeiden dat het nooit wat zou worden. Ze zeiden dat het onmogelijk was. Maar de Space Hippie is het bewijs dat het wel kan.

Nike is altijd al gericht geweest op het ontwerpen van de beste schoen, tegen iedere prijs. Maar met de huidige klimaatuitdagingen moet de schoen ook duurzaam zijn om de beste te zijn. Dat betekent dat we de schoen hebben gemaakt met minder energie, minder afvalproductie en met designkeuzes die minder impact hebben op het klimaat. Als ontwerpers moesten we opnieuw bedenken wat het betekent om de producten die we ontwerpen te maken. We moesten design bij Nike herdefiniëren op een manier zoals dat nog nooit gedaan was.

Het proces van het ontwerpen van de Space Hippie was een beetje als een donkere kamer binnenlopen zonder zaklamp. Door te leren het onbekende te accepteren en onze ideeën perfect uit te werken, evolueerden we onze denkwijze en leerden we een schoen te maken waar we trots op konden zijn en die ons hielp bij ons doel van het beschermen van de planeet. Space Hippie is ontwerpen vanuit mysterie. We wilden die plek ontdekken waar plezier en maf samenkomen. En dat is gelukt.

Van afval tot Space Hippie

Het streven van Nike naar een CO2-neutraal en afvalvrij productieproces om zo de toekomst van sport te beschermen.

Van afval tot Space Hippie

Het streven van Nike naar een CO2-neutraal en afvalvrij productieproces om zo de toekomst van sport te beschermen.