Hardloopcursus

  Hardloopcursus

  Hardloopcursus

  Hoe je gaat houden van hardlopen

  Voor een goede relatie moet je je best doen, zeker als het om je relatie met hardlopen gaat. "Alles wat belangrijk is in een relatie — eerlijkheid, vergevingsgezindheid, spanning en plezier — is ook belangrijk voor je training. Zo blijft het leuk", vertelt Nike Running Global Head Coach Chris Bennett. Dus veters vast, kijk hardlopen diep in de ogen, en begin je romantische avontuur met deze tips:

  • Even terug naar de basis
  • Gooi je gewoontes om
  • Stel jezelf een doel
  • Vier het begin van elke run
  • Omarm je slechte runs
  • Doe andere work-outs voor spieropbouw
  • Luister naar je lichaam

  Een goed begin...

  Even terug naar de basis

  Even terug naar de basis

  Laat alles wat je denkt te moeten achter je en ga ervan uit dat die eerste paar runs gewoon goed zijn. Ga rustig hardlopen, let niet op je tijd of afstand. "Zulke positieve runs dragen bij aan een goed gevoel", aldus Chris.

  Gooi je gewoontes om

  Gooi je gewoontes om

  "Mensen die veel hardlopen, lopen niet steeds hetzelfde rondje", zegt Chris. Blijf gemotiveerd door af te wisselen: doe je gebruikelijke rondje in de omgekeerde richting, ren met vrienden, of doe een snel rondje van 20 minuten.

  Stel jezelf een doel

  Stel jezelf een doel

  Zorg dat je altijd een doel hebt. 'Ik doe een rustige warming-up' kan al een doel zijn, of 'Ik ga een nieuwe route rennen'. "Je komt er dan achter dat je meer gaat hardlopen omdat je het leuk vindt", zegt Chris. "Misschien ren je de volgende keer wel 5 km."

  "

  Vier je spierpijn en vermoeidheid. Je hebt een topprestatie geleverd.

  Chris Bennett
  Nike Running Global Head Coach

  Werk aan een goede relatie

  Vier het begin van elke run

  Het is te vroeg en je bed is lekker warm. Of je wilt bankhangen na een lange dag. Maar je trekt toch je hardloopschoenen aan. Het moeilijkste van elke run? Beginnen. "Sta even stil bij hoe goed het is dat je bent begonnen", zegt Coach. "Na die eerste 100 meter wordt het makkelijker."

  Omarm je slechte runs

  Even eerlijk: die runner's high krijg je waarschijnlijk niet elke keer. Dat is prima. "Als je succes en verbetering wilt zien, gaat er niets boven een slechte run afmaken. Dat laat zien dat je fysiek en mentaal sterk bent", zegt Coach.

  Doe andere work-outs voor spieropbouw

  "Gezond blijf je niet zomaar", zegt Coach. Het versterken van de spieren die je met hardlopen niet gebruikt, kan je helpen om verder en langer hard te lopen. Je core, heupen en bovenlichaam trainen is essentieel om de impact van de kilometers op te vangen. De Nike Training Club heeft dan ook work-outs speciaal voor spieropbouw, balans en flexibiliteit.

  iOS
  Android

  Luister naar je lichaam

  Stevig ontbijten na een lange run? Gewoon doen. Tien minuten op de grond liggen? Ook prima. "Van hardlopen blijven houden kan alleen als het leuk blijft," zegt Coach. "En je prestaties vieren is onderdeel van je herstel." Sta in elk geval even stil bij wat je lichaam allemaal kan.

  Maak nieuwe vrienden

  Volg vrienden en andere hardlopers via de Nike Run Club app, om te vergelijken, te strijden en elkaar aan te moedigen.

  Maak nieuwe vrienden

  Volg vrienden en andere hardlopers via de Nike Run Club app, om te vergelijken, te strijden en elkaar aan te moedigen.

  Meer hardloopverhalen

  Hoe je kunt hardlopen op het strand

  Hoe je kunt hardlopen op het strand

  Wie ooit heeft hardgelopen op het strand, weet hoe uitdagend dat is. De tips van Coach Bennett voor professioneel surfster Cayla Moore helpen je verder.

  Hoe je samen met je hond kunt hardlopen

  Hoe je samen met je hond kunt hardlopen

  Trek je hond van de bank en ga samen hardlopen. Coach Bennett spreekt met Nike trailrunner en hondeneigenaar Keely Henninger over hoe je dit het beste kunt doen.

  Hoe je begint met hardlopen

  Hoe je begint met hardlopen

  Vind de inspiratie, motivatie en het juiste plan om echt te gaan hardlopen. Coach Bennett bespreekt het met oud-hardloper en multi-muziektalent Caleon Fox.