• Help

Vandaag in SNEAKRS

All-Star Air

Michael Jordan heeft veel gedenkwaardige wedstrijden gespeeld als NBA All-Star — zijn eerste in 1985 en zijn laatste in 2003. Vanaf 1988, toen hij 40 punten scoorde tijdens de NBA All-Star wedstrijd, begon hij de zwarte versies van zijn nieuwste Air Jordans te dragen. Daardoor werd de wedstrijd op 10 februari 1991, in zijn thuisstaat North Carolina, de eerste keer dat hij speelde op de Air Jordan VI 'Infrared'.

Toen was MJ al vijf keer NBA All-Star geweest (bij zijn pensioen was dat veertien keer, én was hij drie keer MVP van de NBA All-Star wedstrijd geworden). In 1991 was het bijzonder voor MJ om thuis te mogen spelen. Hij was het gesprek van de dag dankzij de AJ VI in zwart en Infrared, en was met 26 punten dé topscorer, waarmee hij zijn team uiteindelijk ook hielp winnen.

Hoewel MJ dat jaar geen NBA All-Star MVP werd, was het seizoen toch doorslaggevend voor zijn carrière. Met de Air Jordan VI 'Infrared' maakte hij al die schijnbaar onmogelijke jumpshots en won hij de eerste van zijn zes titels. Toen waren de Air Jordan VI en het op raceauto's geïnspireerde design al synoniem met snelheid. De zwart/Infrared kleurencombinatie sprong eruit tussen de witte schoenen op het veld en versterkte MJ's unieke persoonlijkheid en vaardigheid.

Gedurende de jaren van MJ's carrière en daarna is de Air Jordan VI 'Infrared' in verschillende versies uitgebracht. Maar in 2019 is de OG versie voor het eerst sinds 1991 weer beschikbaar. De schoen wordt gelanceerd tijdens het NBA All-Star-weekend in Charlotte, North Carolina — waar het allemaal begon.

Disabled flag: SNKRS_flagging_enabled_example