• Help

Talking Shop

Starcow

Parijs is de modehoofdstad van de wereld, een cultureel centrum vol glitter en glamour, levendige buurten en een bruisend nachtleven. Geïnspireerd door zijn liefde voor hiphop en de skateboardcultuur, nam Michael Piovesan in 2000 een duik in het diepe en zette Starcow op, een initiatief waarin hij al zijn passies kon samenbrengen.

Winkelervaringen zoals die van Starcow waren destijds volledig onbekend, maar het duurde niet lang voordat mensen met dezelfde passies en interesses elkaar vonden in deze unieke winkel, die vervolgens snel het centrum van de Parijse streetwearcommunity werd. De winkel is nu al twintig jaar gevestigd aan de beroemde Rue Saint-Honoré, en staat bekend om de zorgvuldig samengestelde collecties en samenwerkingen met hun favoriete merken om items te creëren met hun eigen unieke visie.

"De Starcow-ruimte is apart en eigenzinnig, vol details en verborgen juweeltjes", legt Piovesan uit. "Je moet er de tijd voor nemen. Je kunt een uur in de boetiek doorbrengen en dan nog niet de helft van onze producten gezien hebben." De originele winkel ademt een typische, gezellige sfeer en charme uit en je komt er veel nieuwigheidjes en verrassingen tegen, verspreid tussen de nieuwste schoenen en skategear. Starcow 1996 werd later geopend en bevindt zich aan de overkant van de straat. Deze zaak heeft een strakkere, minimalistische look met prachtige muren waarop kleding, accessoires, exclusieve items en speciale releases worden uitgestald. "Je kunt de winkel elke week bezoeken en altijd weer iets nieuws ontdekken."

Piovesan vertelt dat zijn stijl, smaak en ambities in de jaren negentig zijn gevormd. "Ik wilde geen politieagent of brandweerman worden. Ik wilde gewoon skate- en hiphopproducten verkopen." Deze sterke passie verklaart zijn vastberadenheid, enthousiasme en doelgerichtheid. In alles wat hij doet, zijn de jaren negentig terug te zien: "Het is altijd onze favoriete tijd geweest en het beïnvloedt onze smaak nog steeds: de muziek is jaren negentig, de kleren zijn jaren negentig."

Met een reputatie als een van de oudste streetwearwinkels in Europa, al twintig jaar lang, kun je wel zeggen dat Starcow een grote rol speelt in de geschiedenis van de streetwearcultuur. En dat je de winkel absoluut moet bezoeken als je eens in de lichtstad bent.

Disabled flag: SNKRS_flagging_enabled_example