SNEAKRS

....
  • Help

Air Max 720 + 95

HERON BY YOU

Het werk van Heron Preston draait helemaal om de remix. Een nieuw doel geven aan gerecyclede materialen.

Een nieuwe context bieden aan klassieke designs. En een stem geven aan de gemoedstoestand op straat. "Mensen zijn moe van alles wat perfect is", zegt de artiest/designer. "Kids willen alles door elkaar gooien. Ze knippen in hun schoenen om Frankenstein creaties te maken. En ze hebben er ook nog plezier in."

Nike By You: Heron Preston 720 + 95

Met zijn nieuwe Nike By You samenwerking heeft Heron absoluut plezier gehad met het ontrafelen van het wezen van twee Air Max iconen. Hij koos voor de nieuwe Air Max 720 vanwege zijn fantastische design en voor de klassieke Air Max 95 om meer persoonlijke redenen. "Dat waren mijn eerste Air Max", vertelt hij ons. "Een van de mooiste schoenen die ik ooit had gezien. Ik moest onderdeel worden van dat verhaal."

Nike By You: Heron Preston 720 + 95

Zijn samensmelting van de twee is baanbrekend voor Nike By You. Voor het eerst kun je de volledige zool van de schoen verwisselen. "Toen ik hoorde dat het kon", zegt hij, "dacht ik: Wow, kunnen we echt zo ver gaan?" Met elke zool doe je precies wat Heron bedoelt met opnieuw gebruiken: de Air demping van de 95 is 50% gerecycled en die van de 720 voor meer dan 75%.

Nike By You: Heron Preston 720 + 95

Het design van Heron is echter meer dan een mix en match, het gaat om het compleet nieuw ontwerpen van het uiterlijk van beide sneakers. "Het idee was: wat als we de look van de air unit uitbreiden over de gehele schoen? Voor mij staat Air gelijk aan mogelijkheden. Dus hier gaat het om grenzeloze mogelijkheden."

Nike By You: Heron Preston 720 + 95

Het ontgaat Heron niet dat het vrijgeven van zijn design aan de publieke samenwerking van Nike By You die mogelijkheden tot leven brengt. "Ik kijk ernaar uit om te zien wat kids ervan gaan maken", zegt hij. "Op dit moment wil iedereen de realiteit manipuleren, dingen creëren die niet geacht worden te bestaan. Ik wil dat dit hun magische toolbox is."