SNEAKRS

....
  • Help

CLASS 1977

NIKE BLAZER

Ter ere van de dertigste verjaardag van de Italiaanse detailhandelaar Slam Jam lanceren we samen een speciale Vintage '77 uitvoering van de Nike Blazer. Grijs en gebroken wit geven de schoen een typische retrolook en een markante omgekeerde Swoosh op de binnenkant zet de wereld op zijn kop. Op de haklipjes staat 'CLASS' en '1977' als verwijzing naar de afkomst van de schoen.

In 1973 veroorzaakte Nike een schokgolf op basketbalvelden overal ter wereld met de release van de Blazer, vernoemd naar de Portland Trail Blazers. De eerste die de schoen droeg, was George 'The Iceman' Gervin (van de San Antonio Spurs). Het bovenwerk was gemaakt van leer en de zool van gevulkaniseerd rubber, zoals bij veel sneakers in de jaren '70. Toen Nike zich met nieuwe technologieën ging bezighouden, verplaatste de Blazer zich van het basketbalveld naar het skatepark, waarmee de schoen een nieuwe plek kreeg in de straatcultuur.

Dat skaters de Blazer in hun hart hadden gesloten werd bevestigd in 2005, toen Lance Mountain in samenwerking met Nike de Blazer SB aankondigde. De schoen werd rijklaar gemaakt met extra voering in de tong en enkele andere kleine aanpassingen.