SNEAKRS

....
  • Help

Een stukje geschiedenis

Evolutie van de Air Jordan VI

Tijdens het All-Star Weekend van 1991, in zijn thuisstaat North Carolina, droeg MJ de Air Jordan VI 'Infrared' voor het eerst. Tinker Hatfield baseerde het design op de gestroomlijnde Duitse sportwagen van MJ. De schoen had zowel zichtbare Nike Air als een doorzichtige buitenzool.

Het zwart en Infrared van de Air Jordan VI straalden snelheid uit en zullen voor altijd verbonden zijn aan Jordans eerste van zes titels, die hij later dat seizoen won. Er zijn sindsdien vier versies van de Air Jordan VI 'Infrared' uitgebracht, met verschillende materialen en in verschillende tinten rood. Tijdens het All-Star Weekend dit jaar in Charlotte, waar de schoen het hardhout voor de eerste keer betrad, maakt de OG Air Jordan VI zijn terugkeer.

Lees hieronder meer over elke uitvoering van de Air Jordan VI.

Air Jordan VI OG

1991

De oorspronkelijke versie uit 1991 had een bovenwerk van nubuckleer en een Jumpman x Nike Air veterstop. Het Nike Air logo en reflecterende details sierden de hak.

Air Jordan VI 'Black/Deep Infrared'

2000

Bij de uitvoering uit 2000 stond het Nike Air logo nog op de hak, maar waren de reflecterende details verdwenen. De middenzool bevatte nu de donkere tint 'Deep Infrared' en op de veterstop stond enkel het Jumpman logo.

Air Jordan VI 'Black/Varsity Red'

2010

De 'Black/Varsity Red' uitvoering uit 2010 behield de veterstop met Jumpman, maar het 'Infrared' was vervangen door 'Varsity Red' en het Nike Air logo op de hak door het Jumpman logo. Voor de eerste keer was de zichtbare Nike Air unit niet transparant, maar zwart.

Air Jordan VI 'Infrared Pack'

2010

Het 'Infrared Pack' uit 2010 bevatte naast een witte uitvoering ook een zwarte, die weer een transparante Nike Air unit had. Op de hak en de veterstop stond het Jumpman logo. De schoen had geen reflecterende details.

Air Jordan VI 'Infrared'

2014

De uitvoering uit 2014 bevatte wederom het Jumpman logo op de hak en ook de reflecterende details maakten hun terugkeer. De Jumpman veterstop bleef ongewijzigd, maar nieuw waren heldere 'Infrared 23' accenten.

Air Jordan VI OG 'Infrared'

2019

Op de uitvoering uit 2019 komen het Nike Air logo op de hak, de Jumpman x Nike veterstop en de 'Infrared' accenten weer terug. De reflecterende details op de hak en het nubuckleer van het origineel worden ook in ere gehouden. De Air Jordan VI uit 2019 is een weerspiegeling van het origineel uit 1991 en bevat ook een voorgevormde inlegzool van polyurethaan.