• Help

ACHTER HET DESIGN

KYRIE 2 'WHAT THE'
Het is nu twee seizoenen geleden dat Kyrie Irving zijn eigen schoenenlijn kreeg. Tijdens deze korte periode werden al veel verhalen tot leven gebracht met de schoenen, terwijl Kyrie tegelijkertijd op het basketbalveld voor nieuwe verhalen zorgde. Na Kyries meest gedenkwaardige seizoen ooit is de cirkel van zijn kenmerkende Kyrie 2 schoen rond met een nieuwe versie van de klassieke 'What The'. "We wilden met deze schoen iets onverwachts doen, omdat we het 'What The' thema al een paar keer hebben gebruikt bij andere modellen", vertelt Nike Basketball Design Director Leo Chang. "Mensen beschilderen al hun eigen 'What The' versies. Dus we probeerden te bedenken hoe we iets konden creëren dat alleen Nike kon doen."
Met dat in gedachten ging het team op zoek naar een nieuw jasje voor Irvings eerste 'What The' design ooit. Dat betekende dat ze verder moesten kijken dan de gebruikelijke graphics en kleurencombinaties. "Voor deze schoen wilden we een bijzondere vorm en een effen kleur met zeer minimalistische kleuraccenten", vertelt Chang. Zodra het 'What The' concept was ontwikkeld, gingen designer Meline Khachatourian en het team aan de slag om deze verhalen op een driedimensionale manier tot leven te brengen. "Ik moest weten wat Kyrie had meegemaakt, en hoe dat werd gecommuniceerd op al zijn schoenen en artwork", vertelt ze. "We gingen niet voor een opvallende look met meerdere kleuren over de hele schoen. Het draaide erom dat we Kyries verhalen op een subtiele manier in de schoen integreerden door middel van unieke 3D-graphics die zorgvuldig in het materiaal zijn verwerkt."
Graphics uit de hele Kyrie 2 serie, van de BHM tot de Inferno versie, werden gebruikt over de volledige 'What The' schoen. "Op de band staat een graphic van de Inferno kleurencombinatie: een afbeelding van Kyrie die een crossover doet. Waar de bal normaal gesproken zou zijn, hebben we het 'Kyrache' logo toegevoegd", legt Khachatourian uit. De nieuwe versie van de Inferno graphic, met het geïntegreerde bekende 'Kyrache' logo, is verwerkt in de hak van de 'What The' Kyrie 2. De 'What The' Kyrie 2 is verkrijgbaar in twee eenkleurige edities en vernieuwt het innovatieve concept.
"We besloten om de hele schoen eenkleurig te houden om alle verhalen en graphics met elkaar te verbinden en deze te presenteren op een nieuwe, frisse manier", vertelt Color Designer Tara Onishi. "De grafische accenten zien er totaal anders uit en vormen een ontdekkingsreis op de schoen." De eenkleurige uitvoering presenteert het idee op een nieuwe manier en introduceert bovendien iets nieuws in de serie: meerdere kleurencombinaties. De uitvoering in Sail is een knipoog naar de 'Dream', de eerste schoen uit de Kyrie 2 serie, terwijl de Green Glow editie teruggrijpt op de 'Kyrie-oke'.
Bovendien zijn de kleurencombinaties niet allemaal op dezelfde plek verkrijgbaar. Je moet er echt naar op zoek. "Om het nog specialer te maken, zal de Sail kleurencombinatie alleen verkrijgbaar zijn in Noord-Amerika en de Green Glow kleurencombinatie alleen daarbuiten", zegt Onishi. Een schoen ter ere van een legendarisch seizoen is niet compleet zonder een knipoog naar de eerste kampioenschapsring van Kyrie Irving. "Ter ere van zijn eerste kampioenschap hebben we één gouden ring toegevoegd (bij het bovenste veteroogje). We wilden zorgen dat het uniek bleef, dus we hebben het bij één gouden ring gehouden", vertelt Khachatourian.
Deze vernieuwde versie van het 'What The' concept viert het talent van Kyrie Irving als nooit tevoren. Laat je niet misleiden door de subtiele look: iedere centimeter van de schoen vertelt een verhaal. "Van veraf ziet het eruit als één silhouet, één kleurenthema. Maar als je de schoen van dichtbij bekijkt, zie je alle verhalen. Iemand die alle schoenen tot nu toe heeft gevolgd, zal dat zeker kunnen waarderen."
Disabled flag: SNKRS_flagging_enabled_example