Ga door naar hoofdcontent
  • Help

Het verhaal achter het design

FPAR DUNK

In 1993 zag FORTY PERCENT AGAINST RIGHTS (FPAR) het daglicht. Het begon allemaal met vrienden die het kunstwerk gingen printen en er collages van maakten, waarna ze zeiden "ik wil dit dragen, op een T-shirt". Sindsdien hebben ze de ruimte geboden aan een variëteit aan culturen met diverse perspectieven en hebben ze de grenzen van mode verlegd. Designer Tetsu Nishiyama combineert details van de SB Dunk en iconische basketbaldesigns van halverwege de jaren 90 om zijn unieke gevoel voor passie vorm te geven in de FPAR Dunk.

Unieke samenkomst van SB Dunk en Air Jordan

Nishiyama zegt dat FPAR DUNK meer een samenkomst is dan een design. Nishiyama, zelf een skater, gebruikte elementen van basketbalschoenen uit de jaren 90 die hij zelf droeg om in te skaten om zijn 'Gold School' vorm te geven.

Neem de media over

FPAR kijkt naar kleding, zoals T-shirts, alsof het hun vorm van 'media' is en de media te kijk zetten is hun manier om expressie te geven aan hun creativiteit. Deze zienswijze wordt duidelijk door de details op de FPAR Dunk met berichten zoals "Don't follow me" (links) en "I'm lost too" (rechts) op de Swoosh en "Trust No One" op de achterkant van de tong van de schoen. Deze woorden tonen de filosofie van Nishiyama dat "er geen duidelijke richting is waar je naartoe moet gaan, omdat je zelf je eigen weg moet vinden, wat vervolgens je pad wordt. Zo is het voor iedereen". Mogelijk geeft dit niet alleen zijn waarde weer, maar die van skaters van over de hele wereld.

Disabled flag: SNKRS_flagging_enabled_example