SNEAKRS

....
  • Help

Het verhaal achter het design

ACG React Terra Gobe

Nike ACG, dat staat voor 'All Conditions Gear', was oorspronkelijk bedoeld voor liefhebbers van sporten in extremere omstandigheden, zoals rotsklimmen en mountainbiken. ACG schoenen zijn nog steeds geschikt om de hele dag in de natuur te dragen. De nieuwste schoen in het assortiment, de ACG React Terra Gobe, werd buiten getest op verschillende ondergronden en vernoemd naar de Gobiwoestijn en het devies 'go be outside' van ACG.

"We maken niet alleen maar schoenen die geïnspireerd zijn op het buitenleven", vertelt Nathan VanHook, Nike Senior Creative Director en ACG Footwear Designer. "De schoen is gemaakt voor het buitenleven en is comfortabel, modern en draagbaar." De React Terra Gobe heeft een innovatieve Nike React middenzool voor lichte demping. De buitenzool heeft een zaagtanddesign dat in de voorvoet helpt bij het versnellen en bij de hak helpt met afremmen.

Het systeem onder de voet wordt gecompleteerd met een bovenwerk van waterafstotend ripstop materiaal en ventilerende mesh. De schoen heeft een aantal zwarte accenten, rubber op de tenen, het webdesign en de lipjes, en een reflecterend hakstuk. De schoen is hierdoor goed zichtbaar en eenvoudig aan te trekken. Hij blijft goed zitten en heeft uitstekende grip. Je kunt de schoen het hele jaar dragen dankzij elementen als het sneldrogende ripstopmateriaal en de constructie met binnenschoen waardoor niks de schoen binnendringt.

De React Terra Gobe is mede tot stand gekomen dankzij de feedback van woestijnmarathonlopers. Zij gaven belangrijke instructies voor een betere neus en de algemene duurzaamheid van de schoen. "Het idee is dat als deze schoen een dergelijk extreme ondergrond kan overleven, het het ultieme product is voor alle omstandigheden", aldus VanHook. "We willen dat mensen naar buiten kunnen om de wereld te verkennen. Spontaan op avontuur. Maak deze schoenen gerust vies."