Ga door naar hoofdcontent
  • Help

The Berlin Department

Access All Areas

The Berlin Department is een lesprogramma voor design: lessen, workshops die georganiseerd worden door NIKE designers en vrienden van het merk. Het doel van de NIKE ON AIR ervaring is om de jonge designers in Berlijn te steunen. De bezoekers luisterden naar de verhalen van het Nike Global Design Team en vrienden van het merk - en mochten het zelf uitproberen in de ON AIR workshop - waarbij ze helemaal los mochten gaan met het bedenken en maken van hun eigen sneakerconcepten. Deze aflevering van Access All Areas neemt je mee achter de schermen voor een exclusief kijkje in wat er zich in Berlijn afspeelde.

Errolson Hugh, medeoprichter van ACRONYM, werkt regelmatig samen met Nike - vanuit zijn perspectief ziet hij jonge designers nieuwe en onverwachte dingen doen binnen de huidige infrastructuur, en dit is een essentieel onderdeel van een bredere designcultuur. Nike Senior Design Director Devon Mckinney leidde een bootcamp-achtige introductieles over het kernproces dat Nike designers doormaken tijdens het ontwikkelen van nieuwe sneakerconcepten. Zijn rijke ervaring kwam goed van pas bij het assisteren van de deelnemers.

Alle deelnemers brachten hun eigen referenties, inspiratiebronnen en inzichten mee naar de tafel en mochten gebruikmaken van verschillende hulpmiddelen, materialen en designinstrumenten om hun eigen sneakerdesigns tot leven te brengen met de hulp van het NIKE ON AIR team.

Disabled flag: SNKRS_flagging_enabled_example