Ga door naar hoofdcontent
  • Help

De Londense divisie

Access All Areas

Voor de serie Nike: On Air gaf een aantal vooraanstaande Nike designers antwoord op de brandende vragen van designstudenten. De studenten, die van overal uit de stad naar het evenement waren gekomen, volgden daarna workshops onder leiding van Store Projects waarin ze zelf schoenveters moesten ontwerpen, van concept tot voltooid product. De belangrijkste les van de dag? Geef je design een achtergrondverhaal waarmee het zich echt kan onderscheiden.

"Bij Nike gebruiken we verhalen om producten tot leven te brengen. De 720 is bijvoorbeeld geïnspireerd op energie", aldus Jesi Small, Nike Senior Design Lead voor Air Max. "Op de organische bewegingsenergie van diverse natuurfenomenen, om precies te zijn. Denk hierbij aan de Melkweg, zons- en maansverduisteringen en het noorderlicht."

"Deze natuurverschijnselen komen terug in elke kleurencombinatie van de schoen", vult Nereida Pedroza, Design Director Colour Design aan. "Er is bijvoorbeeld de Northern Lights kleurencombinatie, die is gebaseerd op een van de prachtigste natuurlijke lichtshows."

Na de les over verhaalvertelling gingen de studenten aan de slag. Ze leerden hoe ze van vezels een draad maakten, oefenden verschillende brei- en vlechttechnieken, maakten kleurverlopen met verf en brachten ten slotte malies aan op de veter met een heteluchtpistool.

De 17-jarige studenten haalden overal inspiratie vandaan. Hannah en Reynold kozen respectievelijk voor een zonnige hemel en zonsopgang. Robinson liet zich inspireren door zijn stad bij nacht, met donkere lucht en straatverlichting. Agape koos voor fellere kleuren die haar deden denken aan haar multiculturele buurt. Weer anderen vonden dichterbij inspiratie, zoals Jay, die zijn Off-White Air Max 90's als uitgangspunt nam.

Disabled flag: SNKRS_flagging_enabled_example