Ga door naar hoofdcontent
  • Help

A CHICAGO STORY

JORDAN LEGACY 312 – DON C

De Jordan Legacy 312 is Don C’s meest persoonlijke samenwerking met het merk tot nu toe, het resultaat van zijn jarenlange bewondering van Michael Jordans legendarische talent en de schoenen waarmee hij geschiedenis schreef

De 312 is een eerbetoon aan Chicago dat is geïnspireerd door MJ én door de veelzijdigheid van de jeugd van nu. De naam van de schoen verwijst naar het netnummer van de stad, 312, maar ook naar de mix van de Air Jordan 1 en de Air Jordan 3. "Ik wilde de Jordan Legacy 312 de zool van de Jordan 3 geven omdat die schoen het fundament is van het merk", vertelt Don. "De Jordan 1 en 2 waren de eerste van Nike. De Jordan 3 was de eerste echte Jordan schoen. Dat is het moment dat het zelf een merk werd. Ik heb altijd het gevoel gehad dat de basis van het merk de Jordan 3 was, maar die is wel gebaseerd op de Jordan 1."

Toen hij op de Nike campus in Beaverton was, besloot Don de voorvoet en het bovenwerk van de Air Jordan 1 te combineren met de oogjes en het bandje bij de middenvoet van de Nike Air Alpha Force Low. Hij gebruikte daarnaast de middenzool, het hakstuk, de olifantprint en de buitenzool van de Air Jordan 3. "We hebben het nog diezelfde dag op de campus uitgevoerd. Uit die vergadering kwam een ruwe schets."

Het bandje en de oogjes van de Nike Air Alpha Force Low komen uit een minder bekend hoofdstuk in de geschiedenis van Jordan. MJ droeg de Alpha Force in 1988, na de Air Jordan 2 en voor de Air Jordan 3. De Air Jordan 3 kwam een week later uit. "De eerste Jordans hadden altijd een leeg teenstuk", vertelt Don. "De Jordan Brand zou toen niet hebben gekozen voor een bandje. De nieuwe generatie draagt dingen liever weer wat anders, en daarom hebben we het bandje toegevoegd."

De Jordan Legacy 312 is duidelijk ontworpen door iemand uit Chicago — de schoen staat voor een ontwikkeling binnen Jordan maar respecteert het verleden van het merk. Als final touch is er een label met 'Just Don' op de tong van de eerste kleurencombinaties gestikt. Het staat voor Dons sterke band met de schoen, de stad en Jordan. "Ik geef toe dat ik best emotioneel word als ik aan mijn band met het merk denk", zegt Don. "Ik ben maar een gewoon iemand uit Chicago, en nu werk ik met Jordan. Ik ben vereerd. En ik wil ermee doorgaan."

Disabled flag: SNKRS_flagging_enabled_example