Ga door naar hoofdcontent
  • Help

15 JAAR SB DUNK

GELANCEERD IN 2002
Om de 15e verjaardag van de Nike SB Dunk te vieren, trakteren we je op een terugblik op een paar van de meest iconische sneakers. Kijk hieronder terug op nog meer onvergetelijke Nike SB Dunks.

SB DUNK LOW PRO

SUPA
Schoen 2 uit de 'Colors By' reeks van 2002. Deze is van Danny Supasirirat, oftewel Supa. Hoewel Richie zich richtte op zijn kindertijd, wilde Supa een schoen die volledig in het teken stond van de East Coast — zijn geboortestad New York om precies te zijn. Beter dan dit kan bijna niet: een volledig leren Dunk met een combinatie van wit, oranje en blauw die een eerbetoon brengt aan een van de meest iconische sportteams van de stad.

SB DUNK LOW PRO

GINO
Schoen 4 uit de 'Colors By' reeks. Gino Iannucci maakte het originele Nike skateteam compleet. We hadden nog geen officieel logo, maar we hadden wel degelijk een team. De heren hadden allemaal eenvoudige wensen voor hun schoenen, en Gino was geen uitzondering: "Ik heb altijd al een voorkeur gehad voor donkere kleuren, dus ik wilde graag een donker bovenwerk en een even donkere zool." We hebben vervolgens wat perforaties toegevoegd, en het resultaat is een Dunk uit 2002 met een volledig unieke look.

SB DUNK LOW PRO

BUCK
Phil Knight is er altijd trots op geweest dat hij uit Oregon komt. Ook is hij er trots op dat hij hardloopwedstrijden heeft gelopen voor de University of Oregon, waar hij heeft gestudeerd. Zoals je aan alle schoenen uit de '15 jaar SB Dunk' reeks kunt zien, heeft hij alles uit de kast gehaald om een betekenisvol verhaal te vertellen met een paar schoenen. Toen in 2003 het idee ontstond om een ode te brengen aan de oprichter van ons bedrijf, vielen de puzzelstukjes al gauw op hun plek: de schoen kreeg de kleuren van PK's universiteit en zijn bijnaam op de achterkant. En klaar.

SB DUNK LOW PRO

SUPREME
Voor veel mensen zijn de Supreme Lows de allerbeste Dunk SB's — en terecht. Tot nu toe was niemand op het idee gekomen om het getextureerde nubuckleer met olifantenprint van de Jordan 3 voor een andere schoen te gebruiken. Maar Supreme wilde dit wel, dus wij zorgden ervoor. Er is al veel geschreven over Supreme, maar het spreekt vanzelf dat alles er heel anders uitzag nadat deze reeks was uitgebracht.

SB DUNK LOW PRO

PIGEON
Net als bij de London Dunk verwachtte het SB team dat de laatste stop van de White Dunk show in New York zou zijn. De ontwerpers maakten daarom een schoen voor de opening. Deze keer riepen ze de hulp in van Jeff Ng, eigenaar van Staple Design en Reed Space. Jeff vond dat er geen beter symbool voor New York was dan een duif, zoals de Theems symbool staat voor Londen. Uiteindelijk kwam de White Dunk show niet naar New York, maar toen Jeff de schoen in 2005 toch introduceerde in zijn Reed Space winkel, brak er een rel uit onder de klanten die in de rij stonden te wachten. De politie moest ingrijpen, het verhaal verscheen in de New York Post en ook het grote publiek kreeg de SB Dunk eindelijk in de gaten. Ga voor meer informatie over de levende geschiedenis van de SB Dunk naar nike.com/sbdunk.
Disabled flag: SNKRS_flagging_enabled_example