Ga door naar hoofdcontent
  • Help

VANDAAG IN SNEAKERS

RECORDBREKER
Het was 5 augustus 1984. Op deze dag vond de allereerste Olympische marathon voor vrouwen plaats, die nooit vergeten zal worden door de legendarische run naar de finish van Joan Benoit Samuelson.

JBS veranderde de wereld van het vrouwenhardlopen voorgoed. Ze nam al na 14 minuten de leiding en keek niet meer achterom. Na 42 imponerende kilometers won Benoit de baanbrekende race met een voorsprong van 400 m.
Alle 42 kilometers werd ze gedragen door de Nike Daybreak. Benoits Daybreak, de eerste Nike schoen met een rechte leest, was speciaal voor haar gemaakt en had een nylon bovenwerk, een buitenzool met zeer specifieke flex-groeven en een plastic hielclip om haar pronatie te vertragen.
Benoit finishte de race in een tijd van 2:24:52, beter dan 13 van de laatste 20 mannelijke winnaars. Ze liep zo de geschiedenisboeken in en liet een onuitwisbare indruk achter in de wereld van de sport.
Disabled flag: SNKRS_flagging_enabled_example