VAD HAR HÄNT MED MINA DATA I NIKEPLUS?

Vi jobbar hårt för att skydda våra NikePlus-medlemmars data. Därför lagrar vi endast dina data så länge du har ett aktivt NikePlus-medlemskap, alltså om du har loggat in med din profil på någon Nike-webbplats eller Nike-app under de senaste två åren. Har du varit inaktiv i två år finns dina personuppgifter fortfarande kvar i inställningarna när du loggar in igen på din NikePlus-profil, men information om enstaka löprundor och träningspass ersätts med samlad information (se "Hur har mina data påverkats?" nedan). Är du inaktiv i fem år tar vi bort din profil och all relaterad information, och du kan inte få fram informationen igen.

Om dina data saknas trots att du har varit aktiv under de senaste två åren, eller om du har varit inaktiv mellan två och fem år och inte ser den samlade informationen, ber vi dig kontakta oss. Om det har gått fem år sedan du var aktiv kan du skapa en ny NikePlus-profil genom att hämta någon av våra appar. Det enklaste sättet att ha fortsatt åtkomst till din information är att vara aktiv på någon av Nikes digitala plattformar.

VANLIGA FRÅGOR

Hur har mina data påverkats?

  • Nike Run Club och Nike Training Club – Är du inaktiv mellan två och fem år tas all information om enstaka löprundor och träningspass bort, men du har fortfarande tillgång till din samlade information.
  • Nike.com/Nike-appen/Nike SNEAKRS-appen – Är du inaktiv mellan två och fem år har du fortfarande tillgång till dina profilinställningar och din beställningshistorik. För Nike SNEAKRS kommer även Favoriter och Köphistorik tillbaka.

Är du inaktiv i fem år tas all profilinformation och alla personuppgifter bort permanent från alla plattformar. Din köphistorik fortsätter att vara tillgänglig för Nike efter att din profil har tagits bort, i enlighet med lagstadgade krav på datalagring av försäljnings-, skatte- och garantiskäl. Har du frågor eller vill få tillgång till denna information ber vi dig kontakta oss.

Varför har mina data/mitt konto tagits bort?

Vi jobbar hårt för att skydda våra NikePlus-medlemmars data. Därför lagrar vi endast data för aktiva NikePlus-medlemmar, så om du är inaktiv i två år sammanställer vi dina löpar- och träningsdata och efter fem år tar vi bort NikePlus-profiler och all relaterad information permanent. På så sätt säkerställer vi att vi inte kvarhåller information om personer som inte längre är aktiva Nike-medlemmar och att vi följer gällande lagkrav.

Var det här svaret till hjälp?