CO SIĘ STAŁO Z MOIMI DANYMI NIKEPLUS?

W firmie Nike dokładamy wszelkich starań, aby chronić prywatność członków klubu NikePlus. Przechowujemy Twoje dane tylko wtedy, gdy jesteś aktywnym członkiem klubu NikePlus – przez dwa lata od ostatniego zalogowania się na profil na stronie Nike lub w aplikacji. Jeśli po dwóch latach nieaktywności zalogujesz się na swój profil NikePlus, Twoje dane osobowe nadal będą znajdować się w ustawieniach, ale Twoje indywidualne biegi i treningi zostaną zastąpione informacjami zbiorczymi (zobacz sekcję „Co się stało z moimi danymi?”). Po pięciu latach nieaktywności Twój profil i wszystkie związane z nim informacje zostają usunięte – bez możliwości przywrócenia.

Jeśli pomimo aktywności w ostatnich dwóch latach nie masz dostępu do swoich danych lub jeśli nie widzisz informacji zbiorczych, mimo że Twoja nieaktywność trwała od dwóch do pięciu lat, skontaktuj się z nami. Jeśli od Twojej ostatniej aktywności minęło pięć lat i chcesz stworzyć nowy profil NikePlus, możesz to zrobić tutaj lub pobierając którąś z naszych aplikacji. Najprostszym sposobem na zachowanie dostępu do swoich danych jest aktywne korzystanie z którejś z cyfrowych platform Nike.

NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANE PYTANIA

Co się stało z moimi danymi?

  • Aplikacje Nike Run Club i Nike Training Club – jeśli Twoja nieaktywność trwa od dwóch do pięciu lat, wszystkie informacje o Twoich indywidualnych treningach zostają usunięte, ale nadal masz dostęp do całościowych informacji zbiorczych.
  • Nike.com / aplikacja Nike / aplikacja Nike SNEAKRS – jeśli Twoja nieaktywność trwa od dwóch do pięciu lat, nadal masz dostęp do ustawień swojego profilu i historii zamówień. W przypadku aplikacji Nike SNEAKRS dostępne będą także kategorie „Favorites” [Ulubione] i „Purchases” [Zakupione].

Po pięciu latach nieaktywności wszystkie informacje o profilu i dane osobowe zostają trwale usunięte z wszystkich platform Nike. Po usunięciu Twojego profilu firma Nike nadal będzie miała dostęp do historii zakupów, zgodnie z wymogami przepisów prawa dotyczących przechowywania danych dla celów sprzedażowych, podatkowych i gwarancyjnych. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz uzyskać dostęp do tych informacji, prosimy o kontakt.

Dlaczego usunięto moje dane / mój profil?
W firmie Nike dokładamy wszelkich starań, aby chronić prywatność członków klubu NikePlus. To zobowiązanie dotyczy przechowywania danych tylko aktywnych członków klubu NikePlus, więc po dwóch latach nieaktywności łączymy wszystkie indywidualne biegi i informacje o treningach, a po pięciu latach trwale usuwamy profile NikePlus i wszystkie związane z nimi informacje. Dzięki temu nie przechowujemy informacji o osobach, które nie są już związane z firmą Nike, oraz przestrzegamy wymogów przepisów prawa odnoszących się do ochrony danych.

Czy ta odpowiedź była pomocna?