Extreem getalenteerd

Hoe kon Nike Football Phantom spelers nog beter maken? De Phantom GT werd ontworpen als antwoord op die vraag. Op het veld zijn het de vaardigste, wendbaarste spelers met passen, dribbelen en schieten. Dit hielden de ontwerpers in gedachten toen ze aan de slag gingen met de perfecte voetbalschoen die de natuurlijke spelerscreativiteit de ruimte geeft.

Phantom GT. Behind the Design
Phantom GT. Behind the Design

"Normaal ontwerp je een voetbalschoen met afbeeldingen en ga je meteen schetsen. Bij de Phantom GT doken we juist meteen het lab in om gegevens te verzamelen."

Jeongwoo Lee
Global Football Senior Creative Director

De nieuwste generatie

Voor het eerst is er voor een Nike voetbalschoen voorgevormd textuur op het bovenwerk gebruikt om spelers de beste balbeheersing te bieden. Het Nike Sport Research Lab (NSRL) heeft onderzocht hoe bal en schoen samenwerken tijdens het passen, dribbelen en schieten. Hiermee kwamen ze op de beste plaatsing en hoek voor het textuur — perfect voor grip op de bal.

"Spelers bepalen zelf hoe ze de bal bespelen. Ze weten dat ze bal met de Phantom precies krijgen waar ze hem hebben willen," zegt Ben Steward, Global Football Product Line Manager.

Phantom GT. Behind the Design
Phantom GT. Behind the Design
Phantom GT. Behind the Design

Atleetinfo als solide basis

Het vertrouwen van de atleten is nodig voor het ontwerp. Voetballers vertrouwen erop dat hun schoenen doen wat ze nodig hebben, dus moest er exacte wetenschap worden toegepast op de Phantom GT. Het ontwerpen van het nieuwe Nike Hyperquick System was vergelijkbaar met dat van het voorgevormde textuur—bij beide is niets aan het toeval overgelaten.

Door te testen op atleten en te werken met een voorgevormd design kan het Hyperquick System voetballers op hoge snelheid bijhouden. Het is stug op de juiste plekken, voor steun bij snelle wendingen, met flexibele noppen om de verdedigers te snel af te zijn.

"De Phantom GT is fantastisch. Het beste balcontact en balgevoel van een voetbalschoen uit mijn carrière."

Kevin De Bruyne
Tweevoudig kampioen Premier League

Phantom GT. Behind the Design