Naija collectie. Behind the Design

Achter het icoon

Een krachtig gevoel van identiteit en respect voor artistieke traditie zijn prominent aanwezig in de nieuwe Naija collectie. Het unieke vakmanschap uit Nigeria en de complexe visuele taal benadrukken de cultuur van het land en vormen de inspiratie achter het design van elk artikel uit de collectie: van thuis- en uitshirts tot poncho's en tops met knoopsluiting.

Naija collectie. Behind the Design

"Ik heb het gevoel dat er een authentieke, onverzettelijke Nigeriaanse identiteit bestaat, die nu in de cultuur wordt gegraveerd en aan ons wordt getoond. Het is echt inspirerend om te zien."

Abolaji
Student en schrijver

Naija collectie. Behind the Design

Ambachten en cultuur

Elk artikel uit de collectie is geïnspireerd op een ander deel van het Nigeriaanse vakmanschap en design. Het thuisshirt is beïnvloed door traditionele agbadajurken en is zeer symbolisch. Het verwijst naar de adel, het gezin en het lot. Op het uitshirt wordt Onaïsme, een essentiële kunstzinnige beweging, uitgebeeld in de rand met details van arendveren. En Ankarastoffen, die bekend staan om hun all-over prints, vormden de basis voor het design van de kledingstukken in de collectie.

Naija collectie. Behind the Design

"De collectie is leuk, levendig en schreeuwt Nigeria. Het gebruik van verschillende patronen weerspiegelt echt de essentie van de Nigeriaanse cultuur."

Aminah

Student en artiest

Naija collectie. Behind the Design