SNEAKRS

....
  • Help

Het verhaal achter de dye

De John Elliott x LeBron Icon haalde inspiratie uit onverwachte hoeken en is geïnspireerd door de grootste atleten ter wereld. Deze sneaker legt de nadruk op innovatief denken en gaat een stapje verder.


Voor deze veelzijdige schoen liet John Elliot zich inspireren door een uniek kleurproces (double dye) dat hij mixte met een transparante body. Hiermee week hij af van het gewone, als eerbetoon aan de iconische speler.

John Elliot analyseerde het proces van double dye en gebruikte de techniek waarbij je met verschillende hoeveelheden verf en hoogtes en laagtes diepte creëert. Het resultaat is subtiel, maar toch intrigerend genoeg dat je de schoen meteen beter wil bekijken.


"Wat maakt een product zo goed dat je het in de winkel meteen uit het rek pakt? Mijn doel was dus om materialen, patronen, afwerkingen en verfsoorten te gebruiken die licht afwijken en daarmee zo uniek zijn dat je erdoor geïntrigeerd raakt..."

Dankzij de unieke speling en de mogelijkheid om de sneaker te personaliseren, heeft het doorzichtige bovenwerk van de JE Icon de unieke eigenschap dat je zelf de uiteindelijke look bepaalt en die elke dag kunt aanpassen.


"Dat is een doorbraak. Dit hadden we vijf jaar terug nog niet, en tien jaar terug al helemaal niet."

John Elliot wil altijd iets nieuws produceren, en daarom koos hij voor een uniek product en proces dat langzaam transformeert en hiermee
het traditionele achter zich laat.


"Er zijn al genoeg producten. En ik wil iets toevoegen dat ertoe doet, iets wat mensen koesteren, waar ze over praten en met processen die ze gaandeweg zien evolueren."