SNEAKRS

....
  • Help

Chicago Collaborators' collectie

Jordan schoenen

De schoenen en kleding van de Jordan Chicago Collaborators' Collection dienen als doek waarop de creatieve gemeenschap van Chicago een beeld van zijn buurt kan schetsen. Het begon allemaal met het inzicht van Jordan Wings studenten dat de afzonderlijke delen van Chicago worden verbonden door het openbaar vervoer. Elke partner koos daarop een van de acht routekleuren om zijn visie tot leven te brengen en uit te beelden wat Unite voor zichzelf en voor de stad betekende.

Air Jordan X

Wings
190 €

 

Wings

Air Jordan X

De schoenen en kleding van de Jordan Chicago Collaborators' collectie voor NBA All-Star 2020 dienen als doek waarop de creatieve gemeenschap van Chicago een beeld van zijn buurt kan schetsen. Elke partner gebruikte specifieke treinroutes om zijn ideeën tot leven te brengen en opnieuw te bedenken wat de strijdkreet UNITE van Jordan voor hen en de stad Chicago betekent.
Het Wings Design programma laat studenten kennismaken met inleidende onderwijsprogramma's gericht op de schoenen- en kledingindustrie. Vier van deze studenten van deelnemende organisaties uit Chicago — Embarc, Enlace, Link Limited en Little Black Pearl — droegen met hun unieke vaardigheden en perspectieven bij aan deze geüpdatete retro, met als missie de beroemde plattegrond en de wereldwijd bekende architectuur van hun thuisstad weer te geven. Het weerbestendige design komt met een bovenwerk van wit getrommeld leer. De glinsterende Metallic Silver mudguards verwijzen naar een iconisch beeld uit het centrum van de stad. Felle, asymmetrische accenten staan voor de kenmerkende routes van het openbaar vervoer. Een groene binnenzool en een ijsblauwe buitenzool maken dit eerbetoon aan de Windy City stijlvol af.

Air Jordan I Mid

Sheila Rashid
130 €

laden

Sheila Rashid

Air Jordan I Mid

De denimkoningin van Chicago drukte haar stempel in de vorm van customized, unisex designs voor celebs als Bella Hadid. Nu brengt ze al dat talent naar een sneaker- en kledingcollectie die op maat gemaakt is voor de Second City.

Air Jordan V

Virgil Abloh
200 €

laden

Virgil Abloh

Air Jordan V

Na het succesvolle debuut van Virgil Abloh's vorige schoen op de catwalk in Parijs, komt zijn nieuwste schoen net op tijd uit voor een samenkomst van topbasketballers in Chicago. De in Rockford, Illinois, opgegroeide Abloh begrijpt de diepe culturele impact van MJ's nalatenschap in de Windy City. Met de originele 'Black Metallic' kleurencombinatie als basis, heeft dit model de typische minimalistische look van Off-White. Doorschijnend textiel en uitsparingen in de middenvoet en kraag bieden een kijkje in de binnenkant van de schoen. Op het zijvlak staat de tekst van Off-White, met gedetailleerde productiegegevens en het jaar waarin de schoen in Beaverton ontstond.