SNEAKRS

....
  • Help
Inside the Vault: Air Jordan X & XI

EEN STUKJE GESCHIEDENIS

X EN XI

De Air Jordan X werd uitgebracht toen MJ zichzelf op nieuwe manieren uitdaagde, en maakte de weg vrij voor de ultieme eenvoud van de Air Jordan XI. Soepele designlijnen en standaardkleuren: de twee onmiskenbare sneakers kwamen elkaar tegen in de 1995 Eastern Converence Semi-Finals.

De voormalige Magic shooting-guard Nick Anderson droeg de originele Air Jordan X in de kleuren van Orlando, compleet met zijn eigen persoonlijke touch. "Het was zo cool toen ik ze in de kleuren van Orlando kreeg, met mijn nummer 25 erop", vertelt Anderson wanneer hij aan dat moment terugdenkt. "Ik had ook een zwart paar met mijn nummer 25 op de zijkant."

Ondanks dat de PE exclusief voor Anderson was, werd de kleurencombinatie van Orlando oorspronkelijk uitgebracht als onderdeel van de 1995 Air Jordan X City Series. Deze City Series stond voor Chicago, New York, Orlando, Sacramento en Seattle en werd de bepalende, meest populaire selectie originele Air Jordan X stijlen.

Inside the Vault: Air Jordan X & XI

Terwijl de Air Jordan X schitterde aan de voeten van Anderson voor het gevecht in de playoffs, stal MJ snel de show met zijn schoenen in Game 1. Het moment waarop hij het veld betrad, werd direct iconisch: met zijn jersey nummer 45 en de Air Jordan XI voor het eerst aan zijn voeten.

MJ droeg de schoen, in White, Black en Dark Concord met zijn nummer 45 op de hak, zonder vooraankondiging, in echte Jordan stijl. MJ wordt door velen nog steeds als een legende gezien en de schoen kreeg direct de status van een legende toen MJ het veld betrad.

Inside the Vault: Air Jordan X & XI

De rest van de Bulls droeg zwarte schoenen en de Concords van MJ voldeden niet aan de uniformiteitsregels van de competitie. Niet veel mensen wisten wat voor schoenen het waren, en MJ droeg ze opnieuw in Game 2. Maar deze keer droeg hij zijn oude jersey met nummer 23. Na de indrukwekkende prestatie van MJ in Game 2, keerde de Concord Air Jordan XI pas terug in het historische seizoen 1995-1996 van de Bulls.

23 jaar later keren beide iconen terug in ware stijl, met nostalgie en herinneringen aan de strijd tijdens de 1995 Eastern Conference Semi-Finals.

Inside the Vault: Air Jordan X & XI