SNEAKRS

....
  • Help

Air Max Day 2020

Leah Dy Angeles

Parijs is de stad van de liefde: liefde voor mode, kunst, romantiek... en sneakers. Ter ere van Air Max Day 2020 reisden we naar de Franse hoofdstad om sneakerliefhebber Leah Dy Angeles te spreken.
De 20-jarige Leah is geboren in Frankrijk en opgegroeid in Californië. Op haar achtste verhuisde ze terug naar Frankrijk. "Mijn eerste echte baan was bij NikeLab P75. Toen verhuisde ik van Parijs naar Amsterdam om associate manager te worden bij Oqium." Binnen een jaar besloot ze terug te gaan naar Frankrijk. "Ik voel me thuis in Parijs en besefte dat mijn inspiratie terug te voeren is op de diversiteit van de stad. Dit is de plek waar ik ging fotograferen, en daarom moest ik gewoon terug naar mijn speeltuin."

Haar liefde voor fotografie is geen toeval. "Mijn vader was fotograaf, dus ik had ik van kleins af aan een camera in mijn hand." Na een paar jaar hobbyen kocht ze haar eerste fotocamera en al snel kreeg ze opdrachten voor straatfotografie voor onder meer de Fashion Weeks in Parijs en Londen. "Ik probeer nu buiten mijn comfortzone te stappen met meer artistieke fotoshoots en te fotograferen met een pluriformere groep modellen."

Naast fotograferen houdt Leah erg van reizen (ze is in 25 landen geweest), muziek, mode, en sneakers — en de sneakerliefhebberij heeft ze opnieuw van haar vader, die ze vroeger ook verzamelde. "Ik heb veel Air Max 1, Air Max 95, Air Max 93 en Air Max Plus TN gehad. Ondanks dat heb ik niet per se iets met 'Air', eerder met de vorm, de kleurcombinaties en de historie van de schoenen." In 2017 kwam de Nike VaporMax in haar leven. "Ik ging voor Air Max Day en de lancering van de VaporMax naar Châtelet-Les Halles en was om middernacht de eerste klant die een paar kocht. Een paar dagen later rende ik richting de metro en ik voelde dat ik door de air in VaporMax werd voortgedreven. Toen was ik op slag verliefd."

Er mag dan een hype zijn ontstaan rond sneakers, Leah gelooft dat iedereen op een eigen manier betrokken kan zijn. "Er zijn nog genoeg mensen die oprecht passie hebben voor sneakers, ie het verhaal achter de schoenen willen weten, die willen leren over de kleurencombinaties, de designer, de details, wat de inspiratie vormde voor het idee, enzovoort. Dat vind ik zo mooi van de sneakercultuur."
Over haar toekomstplannen vertelt Leah: "Ambitie is een belangrijk woord, ik leef ernaar. Ambitie betekent voor mij een wens om een doel te bereiken met hard werken, passie, en doorzettingsvermogen. Het is mijn persoonlijke ambitie om een geweldige fotograaf te zijn, een eigen, hecht gezin te hebben, en om gelukkig te zijn en een vol leven te leiden."

Doe mee

Laat van je horen in de aanloop naar Air Max Day 2020. Post een foto van jezelf met je favoriete Air Max en maak kans om geselecteerd te worden door Leah en te schitteren in de volgende Rock 'Em. Dit is wat je moet doen:
1. Draag je favoriete Air Max.

2. Maak een foto van jezelf in portretmodus – zorg ervoor dat deze van goede kwaliteit is en dat je hele lichaam erop staat.

3. Post je foto op Instagram en gebruik de tag #AirMaxDay en @leahdyangeles.

Je hebt tot vrijdag 27 maart, 12.00 uur CET.
#playinside #playfortheworld