....
Victory Pack Behind the Design

'GODDESS OF VICTORY' COLLECTIE

Terwijl de besten ter wereld deze zomer strijden om de overwinning, dragen ze een symbool van kracht aan hun voeten: de 'Goddess of Victory' voetbalschoenen. We spraken met lead graphic designer Jessica Tresser over wat er allemaal komt kijken bij een collectie die is geïnspireerd op het grootste evenement in het vrouwenvoetbal.

Victory Pack Behind the Design

INSPIRATIE VAN BINNENUIT

De muze voor deze voetbalschoenen kon alleen Nike zelf zijn, volgens Tresser en haar team. De Griekse godin van de overwinning was de inspiratiebron voor de naam van ons bedrijf en staat voor de kracht van competitie. "Het was echt een gave kans voor ons om een verhaal te omarmen dat alleen wij kunnen vertellen", zegt Tresser. Het verenpatroon op de schoen komt voort uit die inspiratie. "We wilden het idee van een wapenuitrusting laten terugkomen op de schoen", zegt ze. "Het is geen schattige vleugel. Deze schoenen zijn klaar om de strijd aan te gaan."

Victory Pack Behind the Design
Victory Pack Behind the Design

VOOR ELK LAND

De schoenen moeten er niet alleen stoer uitzien, ze moeten ook passen bij de thuis- en uitshirts van 24 landen. De oplossing? Armory Blue. De donkere, steenachtige tint straalt lef en vastberadenheid uit, welke kleur er ook bij gedragen wordt. "Het tenue van elk land heeft zijn eigen identiteit", zegt Tresser. "Dus het is goed dat de schoenen ook hun eigen identiteit hebben."

Victory Pack Behind the Design

'GODDESS OF VICTORY' COLLECTIE

Voetbalschoenen (stevige ondergrond)