....
Behind The Design Mercurial Elite

GEMAAKT VOOR SNELHEID

In de zoektocht naar snelheid is de nieuwe Mercurial van zool tot veters getest en verfijnd. Niks is onbeproefd gelaten. "Nike Football neemt met niks minder dan ultieme perfectie genoegen", aldus Design Director Jeongwoo Lee. De schoen moest dus dunner en lichter worden, maar ook snelheid uitstralen in zijn design. "Spelers hebben een mentaal voordeel op hun tegenstanders als ze er sneller uitzien", vertelt Lee.

Behind The Design Mercurial Elite

EEN SNELLE BASIS

Een snel gevoel begint aan de voet. Graphics die verwijzen naar de geschiedenis van de Mercurial en Nike omsluiten de voet, zodat de unieke zoolplaat volledig tot zijn recht komt. "De lagen komen op typische Mercurial manier samen onder de voet", zegt Lead Designer Jessica Tresser. "Zo krijgt de schoen een snelle look waarbij de technologie ook de aandacht krijgt die die verdient."

Behind The Design Mercurial Elite

SNELHEID ZIT 'M IN DE DETAILS

Het team was op zoek naar een opvallende Swoosh die bovenal snelheid ademde. Het oog viel op de Nike Zoom Vaporfly Elite, de schoen die werd ontwikkeld voor marathonloper Eliud Kipchoge, die een nieuw wereldrecord wilde vestigen. De expressieve Swoosh van die grensverleggende hardloopschoen was de perfecte inspiratiebron voor de nieuwe Mercurial, waarvan ook elk detail onder de loep werd genomen in de zoektocht naar snelheid.

Behind The Design Mercurial Elite

KLAAR OM TE SPRINGEN

Kleur was het laatste puzzelstukje in de nieuwe look van snelheid. Het werd felblauw met kraakwitte accenten en een glanslaag die glinstert in het licht. "We lieten ons inspireren door het uitzicht dat piloten hebben terwijl ze met hun jets door de lucht en de wolken razen", vertelt Color Designer David Gamboa. "Een atleet die zich lichter en feller voelt, wil sneller spelen."

Behind The Design Mercurial Elite
Behind The Design Mercurial Elite
270 €