....
South Korea Women’s National Team’s Soyun Ji

OPSCHUDDING

Ji So-yun is de eerste Zuid-Koreaanse speler in de FA Super League voor vrouwen en wil veel indruk maken. "Ik wilde een pioniersrol vervullen voor Koreaanse spelers zodat zij nieuwe kansen krijgen in Europa en daarbuiten", zegt Ji. Ze heeft al voor veel opschudding gezorgd door in haar eerste seizoen speler van het jaar te worden en in 2018 Chelsea met 12 doelpunten aan de dubbel te helpen.

South Korea Women’s National Team’s Soyun Ji

GESCHIEDENIS SCHRIJVEN

Als aanvallende middenvelder met het iconische nummer 10 wordt Ji vaak vergeleken met de allergrootsten. Maar ze wil graag haar eigen geschiedenis schrijven. In de landelijke competitie heeft ze naam gemaakt met haar loepzuivere vrije trappen vanaf de cirkel van het zestienmetergebied, de 'Soyun Ji-zone'. Op internationaal niveau hoeft ze nog maar een paar goals te maken om Zuid-Korea's topscorer aller tijden te worden — zowel bij de mannen als vrouwen.

South Korea Women’s National Team’s Soyun Ji

OP ZOEK NAAR MEER

Het Zuid-Koreaanse nationale elftal heeft geschiedenis geschreven door de knock-outfase te bereiken in 2015, maar Ji is nu op jacht naar de ultieme prijs: een wereldtitel. "Voordat ik dat doel heb bereikt", zegt Ji, "denk ik er niet aan om te stoppen met voetbal."