....

New York: drie culturen, één veld

Opkomende vrouwen in de filmwereld

Wat betekent voetbal voor jou? Dit vroegen we drie opkomende documentairemaaksters via Girls in Film, een collectief voor filmindustrieprofessials die zich als vrouw identificeren. Ze antwoordden vanuit hun gemeenschap in Lagos, Londen en New York.

In 'Create Yourself' laat de 18-jarige filmmaakster Aicha Cherif zien hoe een voetbalteam een groep van naar Amerika geëmigreerde meisjes samenbracht. Dankzij het voetbalteam vonden zij zichzelf en hun eigen kracht op het veld, en bleven ze daarnaast verbonden met hun oorspronkelijke cultuur. Bekijk hierboven Aicha's film.

Three Cultures, One Pitch

MAAK KENNIS MET DE REGISSEUR

Aicha Cherif is een filmmaakster uit New York. Het verhaal van immigratie en het worstelen met je culturele identiteit is ook haar eigen verhaal.

Aicha: "Ik emigreerde hierheen toen ik één was en ik wilde het verhaal delen van andere jonge immigranten, meisjes die elkaar vonden via voetbal."

Ze kwam naar de VS om te ontsnappen aan het geweld in Guinee, en dit leidde tot haar focus op vrouwenproblemen en mensenrechten. Aicha's opa speelde voetbal in Guinee, en zelf speelt ze zo vaak ze kan in New York. Volg haar op Instagram: @aichaxc.

Three Cultures, One Pitch

DOWNLOAD DE NIKE APP VOOR ALLES WAT MET VOETBAL TE MAKEN HEEFT

Volg je favoriete teams en speelsters met de Nike app in de strijd om de wereldtitel in Frankrijk deze zomer.