....

Nationaal voetbalteam van Nigeria

Collecties van nationale teams

Wanneer het Nigeriaanse nationale team op het wereldtoneel verschijnt, zal de hele wereld het weten ook. Het tenue is geïnspireerd door het gouden 'Dream Team' uit 1996 en verwijst naar een rijk voetbalverleden terwijl een nieuwe generatie klaarstaat om zelf ook geschiedenis te schrijven. 

Maak kennis met het reistenue, het volksliedjack, de trainingskleding, het shirt voor vóór de wedstrijd, het vissershoedje, de schoenen en de tenues: de Naija collectie heeft een stijl die overal opvalt, zowel in het stadion als op straat. 

Volksliedjack

Voor het nationale team staat 'Naija' voor het nieuwe Nigeria. Deze koosnaam weerspiegelt de nationale trots die de voetbalbond meebrengt naar Rusland en die prominent aanwezig is op de mouwen van het volksliedjack.  

Top voor vóór de wedstrijd

Met een meer abstracte versie van de verengraphic op het thuistenue belichaamt de top voor vóór de wedstrijd het jeugdige enthousiasme van het Nigeriaanse vak. 

Vissershoedje

Het centrale designthema van de collectie is een verenpatroon dat is geïnspireerd door de Super Eagles van 1994, die Nigeria voor het eerst in de wereldtop binnenloodsten. De iconische graphic is prominent aanwezig op de ene kant van het omkeerbare vissershoedje, terwijl de andere kant is uitgevoerd in het vlakke, traditionele groen van het uittenue. 

Reistenue

Het reistenue is misschien wel de opvallendste outfit van de collectie, met een felgroen bloemendesign op een zwarte ondergrond — een frisse, eigentijdse look in de teamkleuren waarmee de spelers een stijlvolle entree kunnen maken.