....

DESIGNDETAILS

Het thuisshirt voor 2018/19 is geïnspireerd op belangrijke momenten uit de geschiedenis van de club. Het shirt heeft de vertrouwde blauwe City-kleurencombinatie, met donkerblauwe, verfachtige strepen op de mouwen en schouders. De V-hals heeft een knoop op de kraag waar 'Blue Moon' op staat geschreven, een verwijzing naar het beroemde lied dat de trouwste supporters van City zingen.

Het tenue wordt compleet gemaakt met witte shorts en donkerblauwe sokken met een blauw City-detail. De terugkeer naar donkerblauwe sokken verwijst naar het tenue dat City droeg toen ze de titel in 1937 wonnen en naar het seizoen 1998/99, dat door velen wordt gezien als het keerpunt in de moderne geschiedenis van de club.

CLUBGESCHIEDENIS

Van de vroege intrede in de Engelse Premier League in 1899 tot de degradatie naar de derde divisie bijna honderd jaar later in 1998: hoogte- en dieptepunten zijn Manchester City niet vreemd. Het is de onvoorspelbaarheid van de hartverscheurende nederlagen die de overwinningen van de club nog zoeter doen smaken.

Opgericht: 1894

Bijnamen: City, The Cityzens

Stadion: Etihad Stadium, Manchester, Engeland

PLUSPUNTEN

  • Dri-FIT materiaal houdt je droog en comfortabel
  • Ademend Dri-FIT materiaal voor optimale ventilatie
  • Raglanmouwen en inzetstukken aan de zijkant voor bewegingsvrijheid
  • Geribde boord voor een goede, comfortabele pasvorm
  • Replicadesign en teamdetails om je clubtrots te laten zien