....

CONTROLEER JE WEDSTRIJD

Voetbal draait om controle. Als je een goede balbeheersing hebt, bepaal jij de wedstrijd. Voor de introductie van de EA SPORTS PhantomVSN hebben we gekeken naar hoe Kevin De Bruyne, Fran Kirby en Federico Bernardeschi hun wedstrijden domineren met hun individuele vaardigheden op het veld.

MENTALE CONTROLE

Voor middenvelder Kevin De Bruyne van Manchester City is voetbal een mentaal spel. Mentale controle is zijn grootste kracht op het veld en stelt hem in staat om perfect getimede passes langs verdedigers te krijgen. "Ik denk dat ik gevoel heb voor wat er gaat gebeuren", zegt hij. "Dat is een van mijn talenten." Door te anticiperen op de bewegingen van zijn tegenstanders creëert hij kansen voor teamleden die het verschil maken, voordat de verdediging doorheeft wat er gebeurt.

BALBEHEERSING

Fran Kirby is aanvaller bij Chelsea en zij wint haar wedstrijden door uitstekende balbeheersing. "Ik ben een speler die altijd de bal wil hebben", zegt ze. "Ik zorg dat ik op de juiste positie sta, tussen veel tegenstanders door kan spelen en aan ze kan ontsnappen." Van lange sprints naar het doel tot scherpe manoeuvres langs de verdediging, het gestructureerde Flyknit van de EA SPORTS PhantomVSN zorgt ervoor dat Kirby de bal geen moment verliest, tot het moment dat ze hem in het doel trapt.

CONTROLE VAN HET TEMPO

Vleugelspeler Federico Bernardeschi bepaalt de wedstrijd door een bizar tempo aan te houden dat geen verdediger kan bijhouden. De veelzijdige voetballer heeft een uithoudingsvermogen dat verdedigers het nakijken geeft en hij weet de bal in de zwaarste duels te behouden. Hij is het ultieme voorbeeld van iemand die knokt voor elke bal.

EA SPORTS PHANTOMVSN ELITE FG

Voetbalschoen (stevige ondergrond)