....

DE GESCHIEDENIS HERHAALT ZICH

Het design van dit shirt wordt gedomineerd door een patroon met diepe wortels in Dellafuente's thuisstad Grenada: het Nasrid-mozaïekmotief. Deze oude Spaans-islamitische kunst vind je in La Alhambra, een historisch Arabisch paleis dat fier het hart van Granada's culturele erfgoed vormt.

EEN EMBLEEM MET BETEKENIS

Het embleem bevat diverse betekenisvolle symbolen. Ten eerste verwijzen de maan en ster naar de islamitische en Joodse culturen die in vrede naast elkaar bestaan. De granaatappel verwijst naar de provincie Granada en een ouderwetse voetbal maakt het drietal centrale symbolen compleet. De achtpuntige sterren rondom de rand van het embleem zijn een eeuwenoud Arabisch embleem die je in overal in de architectuur van Dellafuente's thuisland aantreft.

MEER DAN WOORDEN

Het woord voor 'familie' staat links op de borst, boven je hart, een woord dat veel betekent voor zowel Dellafuente als LATIGO. Het nieuwe LATIGO-logo langs het middenrif gebruikt hetzelfde lettertype als het Spaanse wegennet — een knipoog naar de vele kilometers die het team reist. Tot slot staan op de mouwen de twee oprichters van Dellafuente F.C.: het logo van de kunstenaar rechts en dat van LATIGO links.