....
China Women’s National Team 2019

MAAK KENNIS MET DE STALEN ROZEN

CHINEES VROUWENELFTAL

In 1999 liep het vrouwenelftal van China de wereldtitel op één penalty mis.

Het is misschien wel een van de beroemdste vrouwenvoetbalwedstrijden ooit. Het was ook het moment waarop het team de bijnaam Stalen Rozen kreeg.

Twintig jaar later komt het team met maar één doel naar het toernooi: eerherstel op het grootste podium ter wereld.

China Women’s National Team 2019

BELANGRIJKSTE SPELERS

Hou deze speelsters in de gaten terwijl ze de Stalen Rozen in Frankrijk leiden.

China Women’s National Team 2019
WANG SHUANG

Wang Shuang is een echte spelmaker. De Aziatische voetbalster van het jaar kwam in 2018 naar PSG en ze staat klaar om te laten zien wat ze in huis heeft op het hoogste niveau van de wereld.

China Women’s National Team 2019
WU HAIYAN

Wu Haiyan is een 26-jarige verdedigster en een veteraan van de Stalen Rozen. Ze is aanvoerster van het team en leidt de verdediging met veel ervaring.

China Women’s National Team 2019
WANG SHANSHAN

Wang Shanshan begon als verdedigster, maar ontdekte haar echte kracht toen ze in 2018 in een aanvallende positie ging spelen. Ze scoorde ooit negen doelpunten in 37 minuten - nadat ze als invalster het veld op kwam.

China Women’s National Team 2019

THUISSHIRT

Op het thuisshirt van China prijken symbolen als draken en feniksen, die het doel van het team weerspiegelen om opnieuw de top te bereiken. Het embleem van de bond bestaat uit de vijf sterren van de nationale vlag. Aan de binnenkant van het shirt staat nog een feniks, symbool voor koninklijkheid, kracht en het streven van het team naar het allerhoogste.

China Women’s National Team 2019

UITSHIRT

Het nieuwe uitshirt van China heeft een schitterende allover-print van een feniks met karmijnrode accenten. Net zoals het uitshirt heeft dit shirt een graphic van een feniks in de kraag, een symbool van innerlijke trots en de weg naar de overwinning.